14.01.2022 00:16

Polițiștii se pregătesc să iasă în stradă

Polițiștii se pregătesc să iasă în stradă
Galerie foto

*„Pe data de 2 februarie va fi și un mare miting în fața Guvernului, în Piața Victoriei”, a mai precizat Florin Bălan

 

Începând de luni, 17 ianuarie 2022, polițiștii reiau protestele de stradă! Acestea se vor desfășura pe parcursul a 30 de zile în fața Ministerului de Finanțe, iar pe 2 februarie va avea loc un mare miting în Piața Victoriei, în fața Guvernului României! Nemulțumirile polițiștilor sunt variate și pleacă în principal de la neaplicarea în integralitate a Legii nr. 153/ 2017, de la diminuarea unor pensii de serviciu ale polițiștilor, neactualizarea normei de hrană în raport cu indicii prețurilor de consum stabiliți de INS, neactualizarea calculului indemnizației lunare de  chirie și altele.

„Neaplicarea legii salarizării, cea mai mare nemulțumire a polițiștilor”

,,Starea generală a polițiștilor este de nemulțumire generală legată de refuzul guvernanților de a aplica legea. Faptul că ne luptăm cu guvernanții care nu vor să înțeleagă faptul că rezolvarea tuturor problemelor legate de salarizarea polițiștilor este foarte simplă și constă într-o singură mare problemă care a rămas nerezolvată, aplicarea legii salarizării. Aceasta este cea mai mare nemulțumire a polițiștilor, faptul că Guvernul refuză să aplice legea, ne cer nouă, polițiștilor, să aplicăm legea, să o respectăm, dar statul de drept din guvern nu respectă legea. Nu am cerut nimic altceva în plus decât respectarea legii, pentru că nu poți să plătești un polițist la nesfârșit la salarizarea din anul 2009, nu se poate așa ceva.

Au fost discuții cu premierul Nicolae Ciucă chiar până în sărbători, i s-a adus la cunoștință toate problemele pe care le au polițiștii, o parte le cunoștea pentru că este militar de carieră, dar rezolvarea lor trenează, nu avem un răspuns că există o preocupare din partea guvernului pentru a se rezolva aceste probleme... Spre deosebire de guvernul anterior există dialog, dar nu avem o rezolvare a problemelor, iar polițiștii sunt nemulțumiți și au solicitat continuarea protestelor începând cu data de luni,17 ianuarie, timp de 30 de zile, în fața Ministerului Finanțelor, având în vedere declarațiile ministrului de finanțe, iar pe data de 2 februarie va fi un mare miting în fața Guvernului, în Piața Victoriei”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat al polițiștilor dâmbovițeni, Florin Bălan.

Violeta Stanciu