22.04.2021 00:07

Pițian, acuzat de rasism după meciul cu Hermannstadt

Pițian, acuzat de rasism după meciul cu Hermannstadt
Galerie foto

❚ Fundașul Chindiei a urmărit meciul din tribună, iar unul dintre jucătorii echipei din Sibiu, Romario Pires, l-a acuzat pe acesta că l-a jignit pe parcursul jocului, folosind apelativul „maimuțoi”

 

COSMIN SAVA

 


 

Chindia Târgoviște a început bine seria jocurilor din play-out, reușind să se impună în jocul cu AFC Hermannstadt, 2-0, grație reușitelor semnate de Denis Dumitrașcu și Daniel Florea. În ciuda rezultatului bun obținut, lucrurile nu au fost deloc liniștite pentru clubul târgoviștean, de vreme ce Andrei Pițian s-a trezit în mijlocul unui scandal. Fundașul Chindiei a urmărit meciul din tribună, iar unul dintre jucătorii echipei din Sibiu, Romario Pires, l-a acuzat pe acesta că l-a jignit pe parcursul jocului, folosind apelativul „maimuțoi”, dar și că s-ar fi bătut în repetate rânduri cu pumnii în piept, imitând gesturile unei maimuțe. Subiectul este unul sensibil, iar Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal s-a sesizat după incidentele de la finalul jocului de la Buzău și i-a citat pe cei doi jucători implicați în scandal, pe arbitrul central Adrian Cojocaru și pe Iulian Dima, al patrulea oficial. Cazul va fi analizat mâine.

Pițian: „Nu am intrat în conflict cu el pe teren”

Fotbalistul Chindiei, Andrei Pițian, a oferit explicații pe acest subiect, spunând că nu l-a jignit pe Pires și nici nu a făcut gesturi provocatoare la finalul jocului disputat la Buzău. „La finalul meciului i-am spus un singur lucru lui Romario, când am coborât pe gazon să-mi felicit colegii: Nu te mai bați cu pumnii în piept? Nu ne mai provoci?. În tur, când ne-au bătut, ne-a provocat cu foarte multe gesturi. N-am pronunțat acele cuvinte care se vehiculează. Nu am făcut niciun gest pe timpul meciului. Știu că subiectul rasismului este unul sensibil, am prieteni de culoare și cine mă cunoaște știe că nu accept astfel de lucruri. În momentul în care am trecut pe lângă Romario i-am spus:

Nu te mai bați cu pumnii în
piept? Nu te mai bați cu pumnii în

 

piept?.  Atât! Nu am făcut niciun gest, nu m-am bătut cu pumnii în piept. Nu am intrat în conflict cu el pe teren. Incidentul nu ne face bine, dar nu i-am zis <> în niciun moment, este exclus. Am fost pe stadion, pentru că antrenorul m-a inclus în lotul lărgit, făcusem deja deplasarea la Buzău și n-am putut să joc. În tur au fost niște discuții contradictorii, el ne-a provocat, iar acum începuse cu aceleași gesturi”, a declarat Andrei Pițian.