10.09.2021 00:15

Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!

Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!
Galerie foto

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa a declarat că, în continuare, Guvernul României nu este preocupat de problemele cu care se confruntă pensionarii din România

*Acesta spune că vârstnicii se simt ignorați și umiliți de autoritățile centrale ale statului, care par mai degrabă preocupate de interesele politice

 

,,Suntem în continuare ignorați de organele centrale ale statului. Din acest motiv, a fost formulată o notă de protest ce a fost transmisă la Președintele României, Guvernul României și Parlamentul României în ceea ce privește problemele grele cu care se confruntă pensionarii la ora actuală”.

Mobilizare generală a pensionarilor, atât de la nivel județean, cât și de la nivel național! Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa a declarat că, în continuare, Guvernul României nu este preocupat de problemele cu care se confruntă pensionarii din România. Acesta spune că vârstnicii se simt ignorați și umiliți de autoritățile centrale ale statului, care par mai degrabă preocupate de interesele politice. Se apropie tot mai mult anotimpul rece, iar organizațiile județene și centrale ale pensionarilor s-au întrunit pentru a semnala mai multe probleme cu care vârstnicii din toată țara se confruntă acum, când inflația este în plină creștere, iar pensiile au rămas pe loc. 

,, Cele mai grele probleme, odată cu venirea timpului friguros, este creșterea costului vieții prin majorarea facturilor la energie, gaze, alimente, medicamente și alte produse. De aceea, noi considerăm că aceste confruntări politice de la nivel național, la nivelul partidelor și Parlamentului, face decât ca pensionarii să se simtă umiliți. Am așteptat de atâta vreme o poziție concretă din partea Guvernului privind indexarea pensiilor, cu inflația. Am fi vrut ca măcar pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, să fie mărite pensiile. Pentru guvernanți nu asta e prioritate se pare. Noi toți am făcut front comun, consiliile județene ale persoanelor vârstnice din țară, iar săptămâna viitoare, Federația Națională a Pensionarilor din România organizează o întâlnire cu cei de la Ministerul Muncii, cu privire la doleanțele pe care le au cei care necesită să fie rezolvate. Pentru această categorie nu se mai face nimic și nici pentru celelalte categorii defavorizate. Pensionarii au contribuit o viață întreagă la dezvoltarea țării, 40 și ceva de ani am dus țara la un anumit nivel și nu ni se arată nici-o recunoștință” , a semnalat președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

Acesta a mai anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o întrunire a Comisiilor de Dialog Social, la nivel județean, în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe probleme cu care vârstnicii din Dâmbovița se confruntă în acest moment.

Ștefan Khalil