07.12.2021 00:17

Pensionarii, dezamăgiți de planurile noii guvernări

Pensionarii, dezamăgiți de planurile noii guvernări
Galerie foto

* Organizațiile naționale și județene ale pensionarilor și-au exprimat nemulțumirea deoarece, potrivit legii, punctul de pensie trebuia să fie mărit cu 26 de procente, însă guvernanții au anunțat creșterea punctului de pensie cu doar 10%, de la 1 ianuarie

 

În noul program de guvernare PNL-PSD-UDMR se regăsește și creșterea punctului de pensie la 1586 de lei, respectiv 10%, de la 1 ianuarie, anul viitor. Organizațiile naționale și județene ale pensionarilor și-au exprimat nemulțumirea în urma anunțului făcut de liderii politici, deoarece, potrivit legii 126, votată în Parlament și promulgată de șeful statului, punctul de pensie trebuia să fie mărit cu 26 de procente, după ce în 2020 acesta a crescut cu 14%, astfel, acum s-ar fi ajuns la 40%. Președintele pensionarilor din Dâmbovița și membru al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, a vorbit despre acest subiect, punctând faptul că organizațiile pensionarilor sunt sceptice că guvernul va reuși să redreseze situația economică și sanitară a României.

„Pensionarii au primit în 2020 doar 14% majorare față de prevederile legii care erau de 40%”

,,Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice și consiliile județene ale persoanelor vârstnice, aveau mari așteptări de la noua coaliție, dar se pare că lucrurile nu se îndreaptă în direcția potrivită, nici de această dată. Credem că lipsa unei soluții politice economice și sociale a dus la situația grea în care se află pensionarii, vârstnicii, din toate categoriile, și în special pensionarii din sistemul asigurării de stat. Când spunem asta ne referim la nerespectarea legii 126, votată de Parlament și promulgată de președintele României. Astfel, pensionarii au primit în 2020 doar 14% majorare față de prevederile legii care erau de 40%, așa cum trebuia majorată. Acum se întrec în declarații că va fi mărită pensia cu 10% de la 1 ianuarie, când de fapt aceasta trebuia mărită cu 26%, potrivit legii, adică diferența până la 40%. Cu toate acestea, noi constatăm o nesiguranță a noii Coaliții, dat fiind faptul că nu s-a definitivat nici până în prezent care va fi situația până la 1 ianuarie”, a transmis Gheorghe Popa.

Ștefan Khalil