22.07.2021 00:25

Parcul Mitropoliei, gata în această vară

Parcul Mitropoliei, gata în această vară
Galerie foto

❚ Urmează ca în perioada următoare să se monteze băncile din parc și să se amenajeze gazonul pentru spațiile verzi ❚ Edilul a declarat că lucrările ar fi mers mai repede, dar din cauza unor probleme apărute cu Ministerul Culturii, pentru refacerea ruinelor, acestea au mai fost puțin prelungite

 

ȘTEFAN KHALIL


Într-o intervenție recentă a sa, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a precizat că Parcul Mitropoliei va fi gata până la sfârșitul acestei veri! Urmează ca în perioada următoare să se monteze băncile din parc și să se amenajeze gazonul pentru spațiile verzi. Edilul a declarat că lucrările ar fi mers mai repede, dar din cauza unor probleme apărute cu Ministerul Culturii, pentru refacerea ruinelor, acestea au mai fost puțin prelungite. Investiția a fost demarată tot de administrația publică locală târgovișteană, prin Compania Națională de Investiții, în valoare de 2 milioane de lei.

„În aceste săptămâni, cel târziu până pe 15 august, redeschidem parcul”

„În această vară, Parcul Mitropoliei va fi gata! Au fost niște probleme la Ministerul Culturii pe anumite aspecte, sau depășit, foarte curând vom monta și băncile din parc, va începe gazonarea pe zona de spațiu verde, locul de joacă e gata, 90% dintre stâlpii de iluminat sunt acolo, nu ar mai fi lucruri foarte multe de făcut, doar unele de detaliu. S-au placat fântânile pe care le avem acolo. Mai e de finalizat la restaurarea ruinelor, unde mai e ceva de lucru acolo din cauza unor probleme la nivelul Ministerului Culturii. Noi facem toate eforturile ca în aceste săptămâni, cel târziu până pe 15 august, să redeschidem parcul. Din păcate, nu se poate face nimic bătând din palme. E nevoie de bani. Pe parcurs mai apar probleme, în principal, din cauza unor erori în proiectare, nu neapărat din cauza constructorului sau sunt pe teren anumite lucruri care nu puteau fi anticipate și care apar atunci când se sapă de exemplu și se găsesc anumite aspecte să modifice puțin soluția tehnică. În acel moment, trebuie să se facă dispoziție de șantier, care trebuie să fie aprobată de proiectant. Va fi gata și Parcul Mitropoliei așa cum a fost gata și Piața Revoluției, Piața Tricolorului și multe alte investiții pe care mulți nu le credeau că pot fi realizate”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.