22.09.2022 00:14

Parc modern construit pe un loc degradat

Parc modern construit pe un loc degradat
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că vor mai fi implementate asemenea proiecte și pentru restul cartierelor din municipiu

 

Ieri, parcul de fitness din cartierul Mihai Viteazul (microraionul 9) a fost deschis publicului. Panglica a lipsit din peisaj, administrația publică locală preferând să marcheze acest moment printr-o conferință de presă susținută chiar în noul parc. Proiectul implementat de către conducerea administrativă este realizat exclusiv din bugetul Primăriei Târgoviște.

Acesta cuprinde și un teren de mini-baschet. Investiția vine să completeze celelalte proiecte realizate pe zona de amenajare a spațiilor verzi și zona de regenerare urbană. La inaugurare a participat întreg executivul Primăriei Târgoviște. Primarul Daniel Cristian Stan a transmis că vor mai fi implementate asemenea proiecte și pentru restul cartierelor din municipiu.

„În acest moment, deschidem un spațiu de fitness cu totul și cu totul nou în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un spațiu de aici din zona străzii Matei Vlădescu (microraionul 9), cartierul Mihai Viteazul. Este un spațiu care a fost realizat prin amenajarea a aproximativ 1000 de metri pătrați. Avem un spațiu verde generos, avem aparte de fitness, avem și un teren de mini-baschet, multă verdeață după cum se poate observa. Este un proiect realizat din bugetul administrației publice locale, care vine să se adauge celorlalte investiții importante pe zona de amenajare a spațiilor verzi, pe zona de regenerare urbană. De asemenea, este un proiect care va fi repetat și la nivelul altor cartier Că tot discutăm de zona de regenerare urbană a spațiilor verzi, precizez că sunt în plină desfășurare în acest moment lucrările la parcul de lângă Complexul Turistic de Natație. Acolo avem o lucrare de mare anvergură pe fonduri europene. În câteva luni sper să facem același lucru și acolo, adică să-l deschidem publicului” , a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Alte două mari proiecte pregătite de administrația locală

Edilul șef  a mai precizat că au început demersurile pentru realizarea a două proiecte extrem de importante pentru turismul târgoviștean și dâmbovițean. Este vorba despre reabilitarea Parcului Chindia și conservarea și punerea în valoare a Șanțului și Valului Cetății.

 „De asemenea, pentru perioada următoare, pe Programul Operațional Regional următor, avem cel puțin două proiecte cu impact major pe ceea ce înseamnă amenajarea spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, și nu numai. Primul, modernizarea și reabilitarea Parcului Chindia. Al doilea, punerea în valoare a Șanțului și a Valului Cetății. Sunt proiecte în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei. Vrem ca tinerii să conștientizeze că trăiesc într-un oraș care mai bine de trei secole a fost principalul centru politic, economic, social și militar din Țara Românească”, a mai completat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Ștefan Khalil