07.06.2023 00:16

Parada Babel FAST 2023!

Parada Babel FAST 2023!
Galerie foto

„Parada Babel Fest”, un eveniment nelipsit din Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului Babel, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgoviște, a avut loc și în acest an. Zeci, poate sute de târgovișteni, de toate vârstele, au venit să o admire. Artiștii sosiți din țară și din străinătate au pornit în paradă pe străzile din zona centrală a orașului, plecând din Parcul Chindia, pe Calea Domnească, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Carol I,  punctul terminus  fiind Teatrul Tony Bulandra.

În fruntea coloanei s-a aflat fanfara,  muzica ei răsunând peste oraș. Nu au lipsit artificiile și păpușile uriașe, iar atracția serii a  fost reprezentată de  motocicliști. Aceștia au fost  prezenți în număr foarte mare la Parada Babel Fast  turând motoarele la maximum și creând o atmosferă de Babel, spre satisfacția târgoviștenilor prezenți pe traseu.

„Ce înseamnă o paradă? Înseamnă să scoți din amorțire un oraș și să-i arăți că poți să faci și alte lucruri total diferite din obișnuințele cetățenilor, să le atragi atenția că teatrul poate să fie un lucru absolut popular, că în stradă poate să fie veselie și să nu se retragă în casele lor, în apartamentele lor, pentru că în stradă, când este cald, când este frumos, când este sărbătoare, cetățenii se pot întâlni cu artiști din foarte multe țări ale lumii și să se gândească că la Târgoviște se întâmplă ceva spectaculos, cum este această paradă, care nu are neapărat o temă, tema este una generală, adică bucuria de a trăi în exterior”, a declarat, în timpul paradei, regizorul Mihai Constantin Ranin, managerul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

 

 

Ștefan Khalil