21.03.2023 00:16

Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului

Pădurile din Dâmbovița, 45,55% în proprietatea publică a statului
Galerie foto

Direcția Silvică Dâmbovița administrează în prezent o suprafață de 53.464 de hectare, fond forestier proprietate de stat. Ieri, conducerea Direcției Silvice Dâmbovița a organizat prima conferință de presă din acest an. Directorul instituției, Petre Marin, a oferit detalii concrete de despre suprafețele pe care Direcția Silvică le are în administrare, atât despre cele din fondul forestier de stat, cât și despre fondurile forestiere private, pentru care asigură servicii silvice.

„În acest moment, sub administrarea noastră este o suprafață de 53.464 de hectare, vorbind doar de fond forestier de stat.  Mai trebuie precizat faptul că suprafața nu rămâne fixă, mai sunt retrocedări, anumite suprafețe intră sub administrarea Direcției Silvice cu contracte de administrare sau chiar cu servicii de pază. (...) Pădurile proprietate publică a statului ocupă la această dată un procent de 45, 55% din pădurile situate în județul Dâmbovița. În afara pădurilor proprietate de stat, Direcția Silvică asigură servicii silvice și de administrare pentru o suprafață de 17.382 fond forestier privat. Din totalul suprafeței județului Dâmbovița de 117.376 hectare fond forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor prin Direcția Silvică Dâmbovița, reprezintă 45,5%, respectiv 53.464 de hectare. Aici avem și compoziția pădurilor: rășinoase 10%, fag 20%, cvercinee 39%, diverse tari 24% și diverse moi 7%. Pe zone geografice: câmpie – 57,6%, deal – 31,3%, munte – 10,9%” , a declarat Petre Marin, directorul Direcției Silvice Dâmbovița.

Conducerea Direcției Silvice a anunțat că în județul Dâmbovița vor debuta acțiunile de împădurire la sfârșitul acestei luni, iar în prima zi vor fi chemate să participe și autoritățile locale și județene.

 

 

Ștefan Khalil