22.10.2021 00:15

Noi proiecte pentru fluidizarea traficului rutier

Noi proiecte pentru fluidizarea traficului rutier
Galerie foto

*Este vorba, în special, de zona ieșirii din Târgoviște spre Priseaca, unde se produce zilnic un ambuteiaj de mașini, mai ales la primele ore ale dimineții

 

Traficul rutier din municipiul Târgoviște este foarte sufocant, mai ales în perioada școlilor! Primarul Daniel Cristian Stan a precizat zilele trecute într-o conferință de presă că este în pregătire un proiect pentru fluidizarea traficului rutier, în zona ieșirii din Târgoviște spre Priseaca, unde se produce zilnic un ambuteiaj de mașini, în special la primele ore ale dimineții.

,,Pentru că suntem în apropierea străzii Laminorului și pentru că pe această relație, Dragomirești – Priseaca – Târgoviște, în Târgoviște intră foarte multe mașini dimineața, avem și un proiect de fluidizare a traficului la intrare în oraș, în primul rând va fi modificat sensul giratoriu de la intersecția Laminorului și Calea Cîmpulung și vom avea un sens giratoriu care să ne ajute să avem un trafic mai dens, un sens giratoriu la dimensiuni normale.

De asemenea, vom mai realiza un sens giratoriu  pe strada Laminorului pentru a permite celor care au diferite activități de producție sau clienților de la supermarketurile din zona respectivă să poată să întoarcă. Am finalizat la acest moment o primă parte a documentațiilor tehnice, sper ca cel târziu în primăvară să avem cele două sensuri giratorii care să permită fluidizarea traficului. De asemenea, am solicitat avizul CNAIR pe această zonă de intrare în oraș pentru a lărgi puțin strada, astfel încât să nu se mai creeze acel dop la intrarea în oraș, mai ales în perioada în care avem școli”.

 

Ștefan Khalil