29.03.2024 00:20

Noi modificări privind taxa de salubrizare

Noi modificări privind taxa de salubrizare
Galerie foto

*„Pentru persoanele care deja au plătit această taxă va fi o suprasolvire. Acest lucru înseamnă că în funcție de opțiunea lor fie li se vor returna banii persoanelor respective, fie plata va fi considerată în contul taxei pe luna viitoare, sau pe lunile viitoare”, a declarat primarul Cristian Stan

 

Ștefan Khalil


 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, desfășurată ieri, 28 martie, la care au participat 19 consilieri aleși, a fost dezbătut un proiect  privind modificarea taxei de salubrizare în municipiul Târgoviște.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței a fost proiectul de hotărâre referitor la această taxă, care a creat multe controverse în acest început de an.

Conducerea Primăriei Târgoviște a oferit clarificări cu privire la modificările propuse, precizând că acestea implică o reglementare a taxei, cu aplicabilitate imediată. Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a oferit mai multe detalii  în cadrul ședinței: „Aș vrea să fac o scurtă mențiune referitor la această taxă. Practic, se va produce reglementarea ei începând cu intrarea în vigoare a taxei. Astfel, pentru persoanele care deja au plătit această taxă va fi o suprasolvire. Acest lucru înseamnă că în funcție de opțiunea lor fie li se vor returna banii persoanelor respective, fie plata va fi considerată în contul taxei pe luna viitoare, sau pe lunile viitoare. Acest lucru este valabil  pentru cei care au plătit și au făcut declarația la nivelul anterior al taxei, iar pentru neplată nu se datorează nimic".

Proiectul a fost aprobat cu 13 voturi pentru, șase împotrivă și zero abțineri. Consilierii care au votat împotriva acestor modificări nu au oferit nicio explicație pentru decizia lor, dar acest lucru nu a părut să deranjeze executivul Primăriei Târgoviște, iar ședința a mers mai departe.