05.08.2022 00:20

Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic

Ne-a dat Dumnezeu de toate, dar noi le-am dat pe toate... și pe nimic
Galerie foto

Așa e, bunul Dumnezeu - nu știm încă de ce a fost atât de generos - a înzestrat cu de toate pământul locuit de neamul românilor. Cum se spune, ne-a dat, dar în sac ar fi trebuit noi să ne băgăm ce ne-a dăruit Tatăl Ceresc, și să avem grijă, ca de lumina ochilor din cap, de această zestre pentru care ne-au invidiat și ne invidiază astăzi, de pe aiurea și mai ales, marii tâlhari economico-financiari, de pildă din fascinantul, pentru mintea românilor, occident euroatlantic.

Dar noi, năuciți de democrația postdecembristă pe care alții, prin manipulare șmecherească, ne-au băgat-o pe gât, dar și spălându-ne creierul, la ordinul dat prin intermediul prim-ministrului în pulover roșu, numitul Roman Petre, încă din februarie 1990 la Televiziunea Română Liberă, cum că „industria românească este un morman de fier vechi" - vă mai amintiți? - , am fost părtași la dezindustrializarea țării, și ca atare ne-am pierdut piețele de desfacere pe care le aveam pe toate continentele.

Însă, ceea ce a fost/este cel mai rău și mai rău, privește înstrăinarea resurselor naturale ale țării (zăcămintele de petrol, de metale prețioase, de sare), astfel că, poporul român a rămas și cu buzele umflate, și cu fundul gol, și cu ochii-n soare, și acum ne văităm ca babele și nu suntem în stare, parcă am fi narcotizați, să-i pedepsim pe făptașii oficiali.

Hai s-o zicem pe-aia dreaptă! Președinții republicii, guvernele, parlamentarii - unii s-au revoltat fariseic, de frica electoratului, cum că, vai, în ce hal de  pierzanie a ajuns bietul popor român! Cu toții și-au adus o neprecupețită contribuție "multilateral dezvoltată" la monstruoasa prăbușire a țării, a neamului românesc. Timpul trece, ne bântuie pandemiile, un război  apocaliptic se dă la pragul României și iată acum, o cumplită, meteorologie o consideră istorică, secetă secătuiește până la disperare patria.

George Coandă