05.10.2021 00:20

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (II)

Națiunea a ieșit în stradă. I-a dat foc fitilului (II)
Galerie foto

O întrebare firească? De ce domnul președinte Klaus Werner Iohannis nu mai îmbracă geaca roșie alăturându-se demonstranților din Capitală? Nu, aceste revolte nu-i servesc cauza, nu-i sunt pe plac pentru că-l contestă, contestând și „guvernul meu” mult râvnit.

Actuala revoltă, de bună seamă, este împotriva „dictaturii medicale”, dar este și împotriva iresponsabilei politici a habarniștilor de înghețare a pensiilor și salatiilor, a creșterii prețurilor, de la pâinea cea de toate zilele la plata energiei electrice, a gazului natural, a benzinei, a medicamentelor ș.a.m.d. Vai de steaua românului! Cu ce vom fi greșit în fața lui Dumnezeu pentru o astfel de cumplită pedeapsă? Suntem vinovați că 32 de ani ne-am lăsat și prostiți și păcăliți, și trădați.

Suntem vinovați că n-am știut să spunem la timp stop ticăloșilor politici. Suntem vinovați că, vrând a ne arăta mai proeuropeni decât alții (corect: pro UE), luăm totul de-a gata de la Bruxelles văzând totuși, că nu ni se dorește cu sinceritate binele. Suntem europeni de când lumea și nu ne dorim a fi în afara Europei, dar am vrea prea mult, suntem tupeiști, dacă cerem Bruxelles-ului să fim tratați cu respect și să nu ni se mai impună/să nu ni se mai ordone, ca unora coborâți din copaci, să ne dăm singuri foc la țară?

Da, a venit un alt timp al revoltei, celebra mămăliga românească este gata să explodeze. Focul la fitil a fost pus, în inconștiența lor, exact de cei care au uitat de mămăligă. Da, „Libertate fără certificate!”.

 

George Coandă