14.01.2022 00:10

Mutare inspirată

Mutare inspirată
Galerie foto

Foarte mulți ani la rând, județul nostru s-a mândrit cu rezultatele excepționale obținute de sportivii dâmbovițeni la lupte, însă aceștia, dar și antrenorii lor, nu s-au bucurat de sprijinul pe care îl meritau. În ciuda medaliilor obținute pe plan național, dar și internațional, luptătorii de elită nu s-au bucurat de susținerea meritată, atât din punct de vedere financiar, cât și al condițiilor de pregătire. Ani la rând, aceștia au reprezentat Dâmbovița cu succes, au reușit să facă imposibilul, dacă ținem cont de mediul în care își desfășurau activitatea.

Chiar dacă au întâmpinat obstacole uriașe, nu au renunțat și, prin rezultatele obținute, au făcut un întreg județ mândru de performanțele uriașe înregistrate. Începând cu anul trecut, Clubul Sportiv Municipal Târgoviște a activat secția de lupte libere, iar această mutare a fost una cu real impact.  Nume precum Diana Vlăsceanu, Simona Ionescu și Denisa Fodor au rămas la Târgoviște în urma acestei acțiuni, lucru cu adevărat important, pentru că județul nostru ar fi rămas fără două sportive de reală valoare, dacă nu apărea această secție în cadrul CSM Târgoviște.

Georgiana Filip are la dispoziție sportive valoroase, iar mutarea amintită în rândurile anterioare le-a oferti acestora susținerea și stabilitatea de care aveau nevoie, pentru a se putea exprima la potențial maxim. Rezultatele au venit, iar faptul că CSM Târgoviște oferă sportivul și antrenorul anului 2021 în Dâmbovița este cea mai bună dovadă că înființarea acestei secții a fost una benefică pentru toate părțile implicate. Sportivii valoroși merită apreciere și susținere, pentru că, dacă nu beneficiază de un mediu potrivit pentru a face performanță, indiferent de valoarea lor individuală, nu se vor putea exprima la cel mai înalt nivel.

Chiar dacă o fac pentru o anumită perioadă de timp, dacă rezultatele nu le sunt răsplătite, este normal ca aceștia să fie nemulțumiți și să își pună semne de întrebare legate de viitorul lor ca sportivi. Indiferent de cât de pasionat ești de ceea ce faci, dacă nu îți oferă stabilitate financiară, nu poți rămâne blocat în acel domeniu, mai ales când anii trec și nu se schimbă nimic. Din fericire, în cazul luptelor, a avut loc o mutare inspirată, iar rezultatele vorbesc în această privință.

Cosmin Sava