26.01.2023 00:16

Munca la negru, subiect abordat în ședința CJPV Dâmbovița

Munca la negru, subiect abordat în ședința CJPV Dâmbovița
Galerie foto

*În cadrul acestei întâlniri, Marius Lixandru, inspectorul-șef al ITM Dâmbovița, a prezentat câteva date privind acțiunile instituției pe care o reprezintă, pentru eliminarea muncii la negru

 

Ieri, la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița, în sala „Mihai Viteazul” a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. La ședința prezidată de Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice a participat și subprefectul județului, Corneliu Sălișteanu. De asemenea, a mai participat inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dâmbovița, Marius Lixandru, directorul de la Casa Județeană de Pensii, Ciprian Toni Mihai și membrii Consiliului Comitetului Consultativ de Dialog Civic.

În cadrul acestei întâlniri, Marius Lixandru, inspectorul-șef al ITM Dâmbovița, a prezentat câteva date privind acțiunile instituției pe care o reprezintă, pentru eliminarea muncii la negru. Potrivit informării acestuia, județul Dâmbovița are puține cazuri de angajați care lucrează fără contract de muncă.

În a doua parte a ședinței, Dobra Napoleon, președintele pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, a ridicat problema celor care muncesc cu ziua la cules de mere. Dobra Napoleon a spus că în mod normal, aceștia trebuie să fie încadrați ca zilieri, nu să li se facă contracte de muncă, deoarece activitatea pe care o desfășoară este una sezonieră, nu permanentă. Același Dobra Napoleon a ținut încă o dată să mulțumească public conducerii CJD și a Prefecturii Dâmbovița pentru redeschiderea Spitalului Voinești, care ajută foarte mult locuitorii de pe Valea Dâmboviței.

 

 

Ștefan Khalil