07.06.2023 00:19

Modernizarea transportului public local, pe ultima sută de metri

Modernizarea transportului public local, pe ultima sută de metri
Galerie foto

*Conducerea Primăriei Târgoviște anunță că se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște

 

Un nou proiect, realizat cu ajutorul fondurilor nerambursabile, ajunge în etapa finală! Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că a fost lansată licitația de achiziție a noilor mijloace de transport, aferente proiectului intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”.

Astfel, conducerea Primăriei Târgoviște anunță că se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale). Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște - Primăria Șotânga, constă în achiziția a: - 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate;  - 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice - la autobază; - 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu. Valoarea investiției este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus și este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 - Fondul Local.

Proiectul privind modernizarea transportului public local a început deja să dea și roade. Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, numai într-un singur an și pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023!

 

 

Ștefan Khalil