28.09.2021 00:19

Ministrul Apărării vrea omologarea produselor UPS Dragomirești

Ministrul Apărării vrea omologarea produselor UPS Dragomirești
Galerie foto

*„Uzina de Produse Speciale din Dragomirești avea un program de omologare al unor produse și care nu a fost încă realizat. Aici, domnul ministru Nicolae Ciucă și-a arătat insatisfacția spunând că își dorește foarte mult omologarea acestor produse pentru că Armata Română are nevoie de ele”, a transmis liderul sindical Constantin Bucuroiu

 

Recent, Constantin Bucuroiu, liderul de sindicat al Uzinei Automecanica Moreni și președinte al Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică  a avut o întâlnire față în față cu Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, zilele trecute. Acesta spune că a fost puțin ,,tras de urechi” de actualul ministru, deoarece Uzina de Produse Speciale din Dragomirești avea un program de omologare al unor produse. Se pare că Armata a avut și are în continuare nevoie de ele.

Ministrul i-a transmis lui Constantin Bucuroiu să facă toate demersurile necesare ca produsele respective să fie omologate în cât mai scurt timp posibil. Liderul de sindicat al Uzinei Automecanica din Moreni a declarat că a transmis deja către societatea din Dragomirești și nu a ezitat să-și arate admirația pentru actualul Ministru al Apărării, cu care spune că doar în acest an s-a întâlnit de cinci ori pentru a discuta despre diverse probleme, spre deosebire de fostul ministru, Claudiu Năsui, cu care s-a văzut o singură dată doar.

„Am ca președinte al alianței și critici pentru o fabrică din județul Dâmbovița. Este despre Uzina de Produse Speciale din Dragomirești, care avea un program de omologare al unor produse și care nu a fost încă realizat. Aici, domnul ministru Nicolae Ciucă și-a arătat insatisfacția spunând că își dorește foarte mult omologarea acestor produse pentru că Armata Română are nevoie de ele. Am fost puțin «tras de urechi» pentru că am fost unul dintre cei care au sprijinit acțiunile celor de la UPS Dragomirești în această direcție.

Mi-am însușit critica și la rândul meu am transmis către societate. Vreau să vă spun că Ministrul Nicolae Ciucă, dacă îl compar cu Claudiu Năsui, care era patronul Industriei de Apărare, fiind Ministrul Economiei. Cu domnul Năsui m-am putut vedea o singură dată, dar cu domnul ministru Ciucă, numai anul acesta m-am văzut de vreo cinci ori. Pot să spun că domnul Ciucă este mult mai activ și implicat în a găsi soluții”, a transmis Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Ștefan Khalil