22.09.2022 00:18

Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița

Mega-proiectul european de apă din Dâmbovița
Galerie foto

*Târgoviște și comunele Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari sunt beneficiarele directe! *Lucrările se ridică, pe acest lot, la peste 14.000.000 de lei și fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care are o valoare de peste 449 de milioane de euro

 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a anunțat  ieri că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pe primul lot al celui mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița! Este vorba de realizarea, modernizarea și extinderea de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații pompare, aducțiuni pentru municipiul Târgoviște și comunele Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari. Potrivit președintelui CJD lucrările se ridică, pe acest lot, la peste 14.000.000 de lei și fac parte din Proiectul Regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care are o valoare  de 449.784.319 euro.

„Beneficiarii întregului proiect sunt peste 250.000 de dâmbovițeni. Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt: -Rețea de distribuție apă potabilă (nouă) – 300,5 km și reabilitată 59,9 km; -Extinderea și reabilitarea conductelor de aducțiune – 198 km; -Construirea de stații de tratare – 8 buc;  -Reabilitare rezervoare de înmagazinare – 11 buc; -Construirea de rezervoare de înmagazinare apă potabilă – 17 buc. În sectorul epurării apelor uzate, investițiile sunt următoarele : -Înființare și extindere rețea de canalizare – 448 km ; -Conductă colector transfer/refulare sub presiune – 133 km; -Stații noi de epurare – 2 buc ; -Extinderi stații de epurare – 7 buc. Localitățile prinse în acest proiect sunt: Târgoviște, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Conțești, Corbii Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Iedera, Lucieni, Ludești, Lungulețu, Malu cu Flori, Mănești, Mătăsaru, Mogoșani, Moroeni, Morteni, Niculești, Nucet, Ocnița, Odobești, Perșinari, Petrești, Pietroșița, Potlogi, Produlești, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea Lungă, Vișina, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Găești, Titu, Slobozia Moară, Crângurile, Sălcioara, Valea Mare, Răscăeți, Doicești, Dobra”, a punctat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu