18.03.2021 00:10

Marian Mihăilă, mândru de prestațiile lui Valentin la Parma

Marian Mihăilă, mândru de prestațiile lui Valentin la Parma
Galerie foto

❚ „Mi-a fost frică să duc copilul de la 11 ani la Craiova, fără să am cum să controlez ce face, dar a fost un copil cuminte, și-a văzut de treabă. S-a ținut de fotbal, îi place fotbalul” ❚ „Îi place ceea ce face, el nu s-a gândit niciodată să facă fotbal doar pentru bani. Îi dădeam mereu exemplul lui Messi și Ronaldo, care joacă fotbal la fel ca la început, indiferent cât de mulți bani au” ❚ „Au mai fost oferte pentru el, dar le aflam de la altcineva de prin staff-ul de la Craiova, nu mi-a spus niciodată domnul Rotaru, deși am o relație bună cu el” ❚ „Cred că o să se bazeze pe el la națională, după evoluțiile lui ar putea fi titular, dar Rădoi decide. Dacă o să joace, sperăm să o facă bine”

 

COSMIN SAVA


Una dintre cele mai importante mutări din fotbalul românesc în anul 2020 a fost transferul lui Valentin Mihăilă de la Universitatea Craiova în Serie A, la AC Parma. Formația din Italia a oferit 8,5 milioane de euro pentru transferul fotbalistului dâmbovițean, iar Mihăilă începe să aibă prestații din ce în ce mai bune. Acesta a punctat în Cupa Italiei, la începutul anului, dar a reușit să înscrie și în ultimele două etape din Serie A, cu Fiorentina și Roma. În ultimul meci, cu AS Roma, Mihăilă a deschis drumul echipei sale către o victorie foarte importantă în calculele pentru evitarea retrogradării din Serie A (2- 0).

Transferat cu pubalgie

Tatăl lui Valentin Mihăilă spune că acesta nu a evoluat pentru Parma la început, din cauza unor probleme existente încă din perioada în care acesta juca pentru Craiova. „Era o pubalgie, o durere abdominală, a jucat cu ea vreo trei sau patru luni la Craiova. Era schimbat mereu spre finalul meciurilor, pentru că nu mai putea de durere. A fost chemat la Parma, i-au descoperit pubalgia. Au mai fost oferte pentru el, dar le aflam de la altcineva de prin staff-ul de la Craiova, nu mia spus niciodată domnul Rotaru, deși am o relație bună cu el. Îi place ceea ce face, el nu s-a gândit niciodată să facă fotbal doar pentru bani. Îi dădeam mereu exemplul lui Messi și Ronaldo, care joacă fotbal la fel ca la început, indiferent cât de mulți bani au”, a transmis Marian Mihăilă.

„I-am spus să joace de plăcere”

Marian Mihăilă a povestit că a fost dificil să-și lase copilul să plece de acasă la o vârstă fragedă, dar este mândru cu parcursul fiului său de până acum. „Mi-a fost frică să duc copilul de la 11 ani la Craiova, fără să am cum să controlez ce face, dar a fost un copil cuminte, și-a văzut de treabă. S-a ținut de fotbal, îi place fotbalul. I-am spus să nu se gândească la bani, să joace de plăcere, dacă e concentrat la fotbal, banii vin fără să se gândească la asta. El își chema bunica la meciuri, ține la ea, îmi spunea mereu să o iau la stadion. Toate rudele, toți prietenii, familia, eram toți prezenți la Craiova și eram mândru că era și ea acolo”.

Convocat la națională

În urma evoluțiilor bune din Serie A, Valentin Mihăilă a fost convocat la națională de Mirel Rădoi, pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din meciurile de calificare la Cupa Mondială din 2022. „Am fost la finalul anului la Parma, acolo mi-am dat seama de diferența dintre fotbalul de afară și fotbalul de la noi. Cu el am stat foarte puțin. Pleca la ora 9 dimineața de acasă și se întorcea la 6. Cred că o să se bazeze pe el la națională, după evoluțiile lui ar putea fi titular, dar Rădoi decide. Dacă o să joace, sperăm să o facă bine”, a transmis tatăl fotbalistului de la Parma.