18.01.2023 00:18

Manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică 15 ianuarie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în numeroase parohii ale Eparhiei noastre, în cadrul parteneriatelor dintre Biserică și Școală, au avut loc evenimente ce au omagiat personalitatea poetului și publicistului Mihai Eminescu.

Astfel, la Parohia Poiana de Sus, a fost organizată activitatea educațională cu tema "Importanța operei lui Mihai Eminescu pentru cultura românească". La eveniment au luat parte cadre didactice, membri ai Comitetului de tineret al parohiei, elevi ai Școlii Gimnaziale din Poiana, precum și credincioși. Au fost evidențiate aspecte din viața și opera poetului Mihai Eminescu, au fost recitate poezii din opera eminesciană, iar Pr. prof. Stan Nicolae Radu a evidențiat elementele spirituale prezente în opera eminesciană.

La Parohia Odobești, a avut loc o activitate cultural-educațională, în colaborare cu Școala gimnaziala și Biblioteca din localitate, ce a constat din organizarea unor momente muzicale, recitaluri și expoziții, la care au participat elevi, cadre didactice și credincioși.

La Parohia Urziceanca, elevii școlii din localitate au organizat un program artistic la care au luat parte părinți, profesori și credincioși.

Parohia Vulcana de Sus a donat Școlii gimnaziale și Bibliotecii comunale câte un set de 44 de volume și 25 de broșuri publicate de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei