25.05.2022 00:08

Mădălin Ioniță, suspendat doi ani și amendat cu 10.000 lei

Mădălin Ioniță, suspendat doi ani și amendat cu 10.000 lei
Galerie foto

* Comitetul Executiv al AJF Ilfov a anunțat că Voința 2018 Crevedia nu va putea participa în play-off-ul Ligii a 4-a, întrucât nu a depus în termen un CIS emis de DJST Ilfov sau MTS și un tabel nominal cu jucătorii eligibili pentru play-off

 

Vremuri grele pentru dâmbovițeni în fotbalul ilfovean. Chiar dacă este lider autoritar în Seria 1 a Ligii a 4-a, cu 48 de puncte, Voința 2018 Crevedia nu va participa în play-off, acolo unde ajung patru echipe din cele două serii de Liga a 4-a. Asta după ce președintele Mădălin Ioniță a primit o suspendare de doi ani și o penalitate sportivă de 10.000 lei, iar Comitetul Executiv provizoriu al AJF Ilfov a cerut echipelor care vor participa în play-off dovada achitării tuturor datoriilor până luni, 24 mai. 

„Noi am atacat decizia la Apel, însă dacă vom fi obligați să achităm această sumă, pentru a putea participa în play-off, e simplu. Nu plătim și nu jucăm în play-off. Suntem pe locul 1 în serie, jucăm finala cupei, suntem pe locul 1 la U19 și U17, se pare că deranjăm. Eu sunt tăbăcit, însă copiii sunt afectați de aceste lucruri”, a transmis președintele Ioniță. Între timp, C.Ex. Al AJF Ilfov a anunțat că nu va putea participa în play-off-ul Ligii a 4-a, întrucât nu a depus în termen un CIS emis de DJST Ilfov sau MTS și un tabel nominal cu jucătorii eligibili pentru play-off.

„Sunt șicanări săptămânale în Ilfov”

Totul a plecat de la un meci al juniorilor U17 între Crevedia și Voluntari, jucat luna trecută. „Am mers la bancă să-i dau antrenorului nostru banii pentru baremul arbitrilor. A venit centralul și mi-a spus pe un ton ridicat să-i dau drumul de acolo. I-am transmis că un asemenea limbaj nu-i face cinste și că o să-i transmit președintelui arbitrilor, Ionuț Coza, cele întâmplate. M-am trezit cu o lună de suspendare, pe motiv că aș fi amenințat arbitrul, însă am făcut Apel.

Apoi, la un meci U19 cu Pantelimon, antrenorul nostru nu a știut că sunt suspendat și m-a trecut în raport, chiar dacă eu am stat în tribună la acel joc, fără să merg la cabine sau pe suprafața de joc, plecând la un alt meci înainte de pauză. Când am văzut că am primit o suspendare de doi ani și 10.000 lei amendă, am spart telefonul. M-am obișnuit cu stilul celor care conduc acum la Ilfov, sunt șicanări săptămânale. Spre exemplu, am câștigat un meci de cupă, Disciplina a întors rezultatul, însă Apelul ne-a dat dreptate”, a continuat Mădălin Ioniță, care a mai transmis că până și numărul arbitrilor dâmbovițeni a scăzut în fotbalul ilfovean. 

„De când a venit Coza la conducerea arbitrajului, nu i-a mai delegat pe Costinel Neagu și Adrian Ioniță. Mai sunt Cristi Catană și Richard Andronache, însă am solicitat să nu fim arbitrați de dâmbovițeni. Am înțeles că ar mai fi și luptătorul, Ionel Stoica, însă pe mine nu mă încântă acest lucru. Coza a scos, în schimb, vreo 60 de arbitri tineri”. Cât îl privește pe Andrei Delureanu, acesta nu a mai dorit să arbitreze în Ilfov.

 

 

 

 

Costin Mihai