23.05.2024 00:07

Lorellay Andrei și Alexandru Munteanu, campioni europeni

Lorellay Andrei și Alexandru Munteanu, campioni europeni
Galerie foto

* Medalii de argint au obținut Lorelley Andrei la kumite seniori (cat. 53 kg) și Ana Maria Hura-Tudor, cu echipa de kumite junioare. În schimb, cu bronz s-a întors acasă Mihai Stan, la kobudo seniori

 

Rezultate remarcabile obținute de sportivii de la CS Târgoviște la ediția din acest an a Campionatului European de Karate Shito Ryu pentru copii, cadeți, juniori, tineret și seniori, găzduit de orașul Regensburg (Germania), în perioada 17-19 mai. După o serie de evoluții foarte bune, sportivii antrenați de Ionuț Munteanu au reușit să urce de cinci ori pe podiumul de premiere. Cele mai prețioase medalii la turneul continental au fost obținute de Lorelley Andrei și Alexandru Munteanu, care au devenit campioni europeni. Lorelley a terminat pe primul loc la U21, în proba de kumite (cat. 53 kg), iar Alexandru s-a impus tot la kumite U21, la categoria 65 de kilograme.

Prestații apreciate și pentru alți sportivi

Medalii de argint au obținut Lorelley Andrei la kumite seniori (cat. 53 kg) și Ana Maria Hura-Tudor, cu echipa de kumite junioare. În schimb, cu bronz s-a întors acasă Mihai Stan, la kobudo seniori. Aproape de medalii s-au aflat Bianca Soare (kobudo cadeți) și Andreea Bobeică (kumite copii 12-13 ani, cat. +48 kg), ambele sportive au încheiat concursurile în care au fost angrenate pe locul 5. Lotul Clubului Sportiv Târgoviște pentru cea de-a 10-a ediție a Campionatului European de Karate Shito Ryu a cuprins 10 sportivi.

Medalii și pentru Marius Munteanu

Alături de concurenții de la CS Târgoviște, au mai făcut deplasarea doi competitori de la YAMA Sport Club Târgoviște, trei sportivi de la MSC Târgoviște și un karateka de la Onmyodo. Marius Munteanu, de la YAMA Sport Club, a cucerit trei medalii la copii: argint –  kata copii 5-7 ani, argint – kumite copii 5-7 ani și bronz – kobudo copii 9-12 ani. Marius este fratele proaspătului campion european Alexandru Munteanu, de la CS Târgoviște. La ediția din acest an a Campionatului European de Karate Shito Ryu au fost prezenți și trei arbitri târgovișteni, Daniel Munteanu, Liliana Liciu și Cristian Liciu.

 

 

C.M.