06.06.2023 00:16

Licitația pentru Drumul Expres București - Târgoviște, preconizată pentru anul viitor

Licitația pentru Drumul Expres București - Târgoviște, preconizată pentru anul viitor
Galerie foto

*„Suntem foarte mult atacați că PSD-ul a blocat drumul expres. Nu este blocat, este în fază de pregătire pentru obținerea avizelor”, a precizat Ionuț Săvoiu

 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, a vorbit despre stadiul proiectului privind Drumul Expres București - Târgoviște, investiție despre care se spunea la un moment dat că este blocată. Ionuț Săvoiu a ținut să pună capăt acestor speculații, precizând că în clipa de față se fac demersuri pentru obținerea avizelor pentru proiectare. Secretarul de stat spune că este o întârziere de șase luni din cauza procedurilor pentru obținerea studiului de fezabilitate, dar speră ca până la sfârșitul anului viitor să înceapă licitația pentru acest proiect de mare anvergură al infrastructurii rutiere dâmbovițene.

„Drumul Expres București - Târgoviște este în fază de pregătire pentru obținerea avizelor. Suntem foarte mult atacați că PSD-ul a blocat drumul expres. Nu este blocat, mai mult decât atât, este inclusiv o scrisoare emisă de Consiliul Județean cu acceptul de intrare prin spate pe la Arctic în bulevardul Petru Cercel. Mai urmează să obținem o hârtie de la Mogoșoaia sau de la Gulia... depinde care soluție se va adopta, ca să avem AMC2. Acest lucru ar însemna că traseul este aprobat și din acel moment se începe studiul de fezabilitate. Aici eu cred că suntem întârziați vreo șase luni. Sper eu ca până la sfârșitul anului viitor să avem SF-ul aprobat și să înceapă licitația și pentru Drumul Expres București - Târgoviște”, a declarat Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

 

 

 

Ștefan Khalil