12.03.2024 00:15

Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional

Liceele cu zero la Bac merg spre învățământul profesional
Galerie foto

În contextul preocupărilor legate de performanța școlară și de perspectiva viitoare a liceelor cu procente de promovabilitate zero la Examenul de Bacalaureat, prof. Valentin Stancu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, a oferit o declarație privind direcția de dezvoltare a acestor instituții de învățământ.

Potrivit lui acestuia, conform metodologiei care reglementează planul de școlarizare, liceele care înregistrează un procent de promovabilitate zero la Bacalaureat în anul în curs nu pot solicita formarea unei clase de liceu pentru anul școlar următor, respectiv 2024-2025. Această restricție le îndeamnă pe aceste unități de învățământ să se orienteze către oferirea de clase pentru învățământ profesional și învățământ dual.

Unitățile școlare în această situație vor solicita doar clase pentru școala profesională și învățământul dual în anul școlar următor", a explicat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița. Totuși, acesta a subliniat că aceste licee nu sunt excluse definitiv din a solicita din nou clase de învățământ general, ci pot face acest lucru în viitorul apropiat în cazul în care generațiile următoare de elevi vor reuși să obțină nota minimă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Valentin Stancu a menționat că transformarea acestor unități de învățământ sau aplicarea acestei politici poate să fie evaluată anual, în funcție de rezultatele obținute în anii școlari precedenți.

 

 

Ștefan Khalil