13.05.2024 00:16

Licee reorientate către învățământul profesional

Licee reorientate către învățământul profesional
Galerie foto

*Conform metodologiei actuale de planificare a școlarizării, liceele care înregistrează un procent de promovabilitate zero la Bacalaureat nu pot solicita formarea unei clase de liceu pentru anul școlar următor

 

În ceea ce privește preocupărilor legate de performanța școlară, liceele cu procente de promovabilitate zero la Examenul de Bacalaureat se îndreaptă către învățământul profesional și dual, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița, prof. Valentin Stancu.

Conform metodologiei actuale de planificare a școlarizării, liceele care înregistrează un procent de promovabilitate zero la Bacalaureat nu pot solicita formarea unei clase de liceu pentru anul școlar următor. Această restricție îi îndeamnă pe acești operatori educaționali să se axeze pe oferirea de clase pentru învățământ profesional și dual în anul școlar viitor.

„Unitățile școlare în această situație vor solicita doar clase pentru școala profesională și învățământul dual în anul școlar următor”, a explicat Valentin Stancu. Cu toate acestea, el a subliniat că liceele nu sunt excluse definitiv din a solicita din nou clase de învățământ general în viitorul apropiat, în cazul în care generațiile viitoare de elevi vor reuși să obțină nota minimă de trecere la examenul de Bacalaureat.

Valentin Stancu a menționat că transformarea acestor unități de învățământ sau aplicarea acestei politici poate fi reevaluată anual, luând în considerare rezultatele obținute în anii școlari precedenți.

 

 

 

 

Ștefan Khalil