27.01.2023 00:17

La SAJ Dâmbovița este nevoie de ambulanțieri

La SAJ Dâmbovița este nevoie de ambulanțieri
Galerie foto

SAJ Dâmbovița ar putea să se confrunte cu o criză a numărului de ambulanțieri! Până la sfârșitul anului trecut, Serviciul Județean de Ambulanță avea 108 ambulanțieri, astfel, erau asigurate zilnic 25 de echipaje pe tură. Managerul instituției, Mihail Gheorghe, a transmis că doi ambulanțieri se vor pensiona în primele luni ale anului.

Acest lucru va îngreuna alcătuirea celor 25 de echipaje, spune Mihail Gheorghe, care speră ca în curând să fie publicate pentru concurs posturi noi de ambulanțieri. În perioada iulie – decembrie 2022, angajările la stat au fost suspendate, iar în tot acest timp, Serviciul Județean de Ambulanță nu a mai putut organiza niciun concurs pentru acest post. Managerul Mihail Gheorghe spune că anul acesta se vor pensiona în total șapte ambulanțieri și va fi nevoie urgentă ca ei să fie înlocuiți.

„Într-adevăr, și la noi este o problemă în ceea ce privește numărul angajaților, mai ales când vorbim despre ambulanțieri. S-au pensionat doi în vara anului trecut, și urmează al treilea. După cum bine știți, nu am avut voie să angajăm până la 31 decembrie 2022, deoarece angajările la stat au fost suspendate. În momentul acesta avem 108 ambulanțieri, dar dacă  mai pleacă doi-trei, se cunoaște imediat pentru că echipajele nu vor mai fi complete. Totuși, noi suntem unul dintre serviciile de ambulanță care stăm cât de cât bine la capitolul ambulanțieri, însă dacă ne vor pleca și nouă 10 și nu aducem nimic în schimb, vom intra într-o criză a personalului de ambulanțieri. Noi suntem prezenți și la evenimente, competiții sportive și așa mai departe, așa că trebuie să avem un personal consistent pentru a acoperi toate aceste cerințe”, a transmis Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil