08.05.2021 00:02

Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Peștera din Arhiepiscopia Târgoviștei

Izvorul Tămăduirii la Mănăstirea Peștera din Arhiepiscopia Târgoviștei
Galerie foto

În Vinerea luminată, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii, în ziua de 7 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba sfințirii apei la Mânăstirea Peștera din Munții Bucegi. La eveniment, au luat parte pelerini și turiști, Înaltpreasfinția Sa fiind însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

Cu acest prilej, a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul Alexandru Chivulescu, absolvent al cursurilor de masterat din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat istoria sfântă a acestei sărbători, amintind despre minunile din secolul al cincilea și despre rolul și mijlocirea Maicii Domnului în iconomia mântuirii. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre faptul că Biserica este spațiu al mântuirii, dar și al vindecării sufletești și trupești, astfel că preotul și medicul se completează reciproc în societate. De altfel, actuala pandemie ne arată cât de necesară este împreună slujire a preotului, a medicului, a profesorului și a familiei în societatea contemporană.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI