23.05.2023 00:15

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București

ÎPS Nifon, la hramul Catedralei Patriarhale din București
Galerie foto

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal a participat duminică, 21 mai 2023, la hramul Catedralei patriarhale, alături de Patriarhul României și de alți Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul Sfintei Liturghii, ce a fost săvârșită pe un podium special amenajat în apropierea sfântului locaș, a avut loc proclamarea solemnă a canonizării Sf. Ier. Neofit Cretanul, al cărui nume a fost recent introdus în calendarul bisericesc de Sfântul Sinod.  De asemenea, la finalul sfintei slujbe s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, ce s-a desfășurat în Patriarhia Română în cadrul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Din Arhiepiscopia Târgoviștei a fost premiată echipa catehetică de la Parohia Vulcana Pandele, Protoieria Pucioasa, câștigătoare a locului I la faza eparhială.

Înaltpreasfinția Sa a participat sâmbătă, 20 mai 2023, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, ce a avut loc tot la București, la Palatul Patriarhiei, prilej cu care s-a hotărât înființarea unui nou Ordin Mitropolitan cu numele Ierarhului Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

Precizăm că Mitropolitul Nifon a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, noul Ordin Mitropolitan Sf. Ier. Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei