29.02.2024 00:15

Investițiile, prioritatea zero a autorităților

Investițiile, prioritatea zero a autorităților
Galerie foto

*Autoritățile de la Niculești au reușit să atragă în localitate finanțare din surse importante pe diverse programe județene, naționale sau europene

 

Violeta Stanciu


Bugetul local al comunei Niculești a fost adoptat la începutul acestei luni de consilierii locali din cadrul CL Niculești, iar de atunci toată atenția conducerii UAT Niculești este îndreptată pe finalizarea investițiilor începute, dar și pe demararea unor noi obiective care au ca scop principal creșterea standardului de viață al locuitorilor. Autoritățile de la Niculești au reușit să atragă în localitate finanțare din surse importante pe diverse programe județene, naționale sau europene.

„Niciodată nu este îndestulător bugetul dar încercăm să ne descurcăm, pentru că sunt destul de multe de făcut și banii sunt aceștia care sunt. La începutul lunii februarie s-a adoptat bugetul local, nu au fost probleme, bugetul se adoptă cu jumătate plus unul, nu este nevoie de două treimi, cu toate că le avem”, a declarat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare. Acesta a anunțat că au început lucrările la podul din satul Niculești, investiție realizată pe Programul „Anghel Salighy”, care costă  23 milarde lei vechi. De asemenea, la Niculești, a mai fost licitat un drum de 4 km de asfalt, în valoare de 4 miliarde lei vechi, investiție la care edilul urmează să dea ordinul de începere a lucrărilor, de îndată ce timpul va permite acest lucru. „Am 90% canalizarea gata tot pe Programul «Anghel Saligny», mai am un rest de 10% și termin cu canalizarea în toată localitatea. Urmează, deja e licitat, extinderea rețelei de apă, tot așa cum am făcut și canalizarea, dar este pe POIM, deci Compania de Apă este titulara investiției. Probabil se va ocupa în vara aceasta de acest obiectiv. Apa se extinde la Niculești și Ciocănari. Canalizarea, la fel, la Niculești și Ciocănari pentru că erau niște străzi laterale care rămăsese neacoperite. Oameni se racordează la aceste utilități, au început să se racordeze din ce în ce mai mulți pentru că văd și ei că asta este situația, mai ales că există un proiect, dar să vedem când îi va da drumul, de racordare gratuită prin Compania de Apă a persoanelor cu venituri modeste”, a precizat primarul comunei Niculești, Dorinel Soare.