11.04.2022 00:19

Investițiile din județ, sub lupa... ministerială

Investițiile din județ, sub lupa... ministerială
Galerie foto

*Târgoviște, Șotânga, Pucioasa și Moreni au fost localitățile vizate de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, care a verificat stadiul unora dintre investițiile realizate cu fonduri guvernamentale și europene

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Cseke Attila, a vizitat vineri 8 aprilie, mai multe investiții din județul Dâmbovița. După ce a participat la redeschiderea Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”  și a vizitat Cinematograful Independența,  obiectiv ce a fost reabilitat și modernizat din fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării, demnitarul a participat și la o conferință de presă organizată la sediul Consiliului Județean.  

După conferința de presă, oaspeții au vizitat Curtea Domnească din Târgoviște, sala de sport cu 180 locuri din comuna Șotânga – investiție derulată prin Compania Națională de Investiții, și câteva obiective de interes din orașul Pucioasa: Colegiul Național „Nicolae Titulescu” - reabilitat, modernizat și dotat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Piața Cartaxo, unde, în prezent, se execută lucrări de reabilitare, modernizare și extindere din fonduri asigurate de MDLPA, și zona de agrement și petrecere a timpului liber, amenajată pe terenul din Lunca Râului Ialomița, investiție realizată prin Programul Operațional Regional și gestionată de MDLPA.

Pe parcursul vizitei, ministrul Cseke Attila a fost însoțit de vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, parlamentari dâmbovițeni. Vizita ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, s-a încheiat în municipiul Moreni, unde vineri a fost inaugurat bazinul didactic de înot, ce a fost realizat prin Compania Națională de Investiții.

Pentru realizarea acestui bazin, în valoare totală de 7.500.000 lei, municipalitatea a asigurat amplasamentul și racordarea la rețelele de utilități publice. Bazinul are lungimea de 25 m și lățimea de 12,5 m; el dispune de stații de filtrare și tratare a apei, sistem de încălzire, vestiare, grupuri sanitare, zone de dușuri și un sistem supraveghere video.

Programul vizitei Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a cuprins și o conferință de presă, în cadrul căreia președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a declarat: „Am început cu o vizită de lucru chiar de la prima oră. Am participat la inaugurarea Școlii Matei Basarab din municipiul Târgoviște, apoi o întâlnire cu toți primarii din județul Dâmbovița - întâlnire administrativă și, din punctul meu de vedere, foarte bună, cu probleme adresate domnului ministru de către toți primarii, probleme legate de investițiile pe care le are fiecare localitate. Îi mulțumesc domnului ministru pentru că a acceptat invitația”.

 

 

Ștefan Khalil