06.07.2022 00:18

Intervenții la limită ale pompierilor dâmbovițeni

Intervenții la limită ale pompierilor dâmbovițeni
Galerie foto

În perioada 27 iunie – 03 iulie a.c., echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița au acționat la 70 evenimente: 11 incendii la gospodăriile populației (locuințe, anexe gospodărești, mijloace auto etc.), 13 incendii de vegetație uscată, 9 acțiuni la accidente rutiere, 1 acțiune pentru descarcerarea unei persoane, 20 acțiuni pentru asistența persoanelor și 16 acțiuni la alte situații de urgență (deblocări de persoane, salvări animale, degajări de copaci, îndepărtare elemente de construcție instabile etc.).

De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate și au intervenit la 252 cazuri medicale. Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 3 misiuni de recunoaștere, 6 exerciții cu forțe în teren pentru antrenamentul forțelor de intervenție, 21 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție, precum și 17 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri în săptămâna anterioară, amintim accidentul rutier produs pe DN 1A în comuna Butimanu din județul Dâmbovița în care au fost implicate un microbuz și autoturism, rezultând 12 victime și incendiul produs la un spatiu de depozitare al unui magazin din comuna Cojasca. În jurul orei 20:18, pompierii au intervenit în cazul unui accident rutier produs în comuna Butimanu, pe DN 1A. Au fost anunțate victime multiple, iar pentru optimizarea acțiunilor de răspuns a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Dâmbovița.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost identificate 12 persoane rănite, conștiente dintre care una rămasă blocată în microbuz. Aceasta a fost extrasă în scurt timp și preluată pentru îngrijiri medicale. Persoanele implicate erau conștiente, fiind evaluate medical la fața locului. Toate cele 12 persoane au fost transportate la patru unități spitalicești din București, respectiv spitalele Floreasca, Elias, Universitar și Militar. Cinci persoane au fost preluate de ambulanțe SAJ, patru de ambulanțe SMURD, o persoană a fost preluată de unitatea de terapie intensivă mobilă și o persoană de elicopterul SMURD. Din fericire toate persoanele erau conștiente și stabile.

 

Compartiment informare și relații publice