06.10.2021 00:20

Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)

Iată adevărul: Klaus Iohannis a fost învins la „moțiunea de cenzură” (I)
Galerie foto

Marți, 5 octombrie a.c., a fost să fie „ziua moțiunii”, a uneia de cenzură împotriva unui executiv – știți care, „guvernul meu”, adică al lui Klaus Werner Iohannis – care, condus de Superman Cîțu, a dus țara direct cu oiștea-n gard și de aici peste buza prăpastiei, acoperită de zăbranicul cumplitului al 4-lea val al pandemiei de Covid-19. Anul cu „guvernul meu” la cârma României a fost unul vai de streaua și de mama noastră!

Dar, urmărind intervențiile în plenul Parlamentului, spectacolul deșărtăciunii moral-politice a fost unul de-a dreptul halucinant, și ar fi fost vesel dacă n-ar fi fost unul grotesc, și de pildă, mă gândesc la ceea ce au dat pe gură vorbitorii de la USR care, minunea minunilor, au fost loviți de o ciudată amnezie, uitând că bizarul lor partid neomarxist a fost prezent în guvernarea struțocămilă penelisto-useristoplusist-udemerist, cu alte cuvinte nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. De bla-bla-urile celor de la PNL rămâne cum știm, au fost mârâielile unor perdanți în fața istoriei și a românilor.

De fapt, partidul acesta de multă vreme și-a trădat propria istorie, și mai abitir de când, într-un mod mai mult decât surprinzător, Klaus Werner Iohannis i-a devenit prezident înainite de a fi ajuns chiriaș la Cotroceni. Ah, da, cred că v-ați prins la șpilul votului care a făcut să treacă „moțiunea de cenzură”. În fond, moțiunea a țintit dincolo de Cîțu-Mîțu, cum l-a poreclit Ion Cristoiu, un yesman, a țintit, deci, spre Klaus Werner Iohannis.

De aia, actualul președinte al republicii, nu și-a ascuns – calmul nemțesc lăsându-l – nervozitatea în ultima vreme. Și că Domnia-sa a fost ținta, a reieșit din intervențiile în plin ale celor de la PSD și AUR. Iar cât privește aceste formații politice, mă întreb – și gândul mă duce în mod special la PSD – dacă, marșând pe ideea alegerilor anticipate, își dau seama că și-au asumat un risc politic uriaș, în condițiile unei pandemii fără sfârșit și a unei ierni care se anunță extrem de viforoasă. Breaking-news: „guvernul meu” al lui Klaus Werner Iohannis a picat… cu brio. Cum nu a mai căzut niciunul până acum. 281 de voturi pentru moțiune!

(va urma)

George Coandă