27.01.2023 00:15

IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi

IȘJ pregătește o evaluare pentru elevi
Galerie foto

*Scopul simulărilor este de a-i obișnui pe elevi cu metodica de la examenele naționale, dar și pentru a îi învăța pe tineri să-și gestioneze emoțiile atunci când vor susține evaluările, a explicat inspectorul școlar general din Dâmbovița, prof. Ileana Nicolaescu

 

Pentru că noua structură a anului școlar nu prevede și susținerea tezelor semestriale, conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița intenționează să organizeze o etapă județeană de simulare a examenelor naționale. Potrivit inspectorului școlar general, prof. Ileana Nicolaescu, deja au început demersurile pentru susținerea unei astfel de  probe, fiind consultați pentru acest subiect și cadrele didactice de la unitățile de învățământ din județ.

Ileana Nicolaescu spune că regulamentul permite să fie organizată o astfel de probă la nivel județean. Scopul simulărilor este de a-i obișnui pe elevi cu metodica de la examenele naționale, dar și pentru a îi învăța pe tineri să-și gestioneze emoțiile atunci când vor susține evaluările, a explicat inspectorul școlar general din Dâmbovița.

„După cum bine știți, în acest an nu au mai fost susținute teze, pentru că structura anului școlar este una modulară. Ne propunem ca la începutul lunii februarie să organizăm o simulare pentru examenele naționale. Vom discuta acest lucru în viitoarea ședință a Consiliului de Administrație. Vreau să vă spun că nu este tocmai un lucru simplu, sunt foarte multe etape pentru a reuși acest lucru, dar credem că ar fi benefic pentru elevi. Vorbim despre organizarea unei etape de evaluare la nivel județean. Am discutat și cu ceilalți colegi, am vrut să transmitem un chestionar în teritoriu, dar după aceea ne-am gândit că este mai bine să purtăm discuții cu colegii profesori în teritoriu și le-am cerut opinia legat de acest subiect. Feed-back-ul lor a fost unul pozitiv. Regulamentul ne permite evident să susținem o astfel de probă, deci nu ar fi nici un motiv să nu o susținem”, a transmis inspectorul școlar general, prof. Ileana Nicolaescu.

 

 

 

Ștefan Khalil