24.09.2021 00:18

Guvernul, criticat pe tema transportului elevilor

Guvernul, criticat pe tema transportului elevilor
Galerie foto

*În școlile din oraș se găsesc numai puțin de 20.000 de școlari, mulți dintre ei fiind din localitățile din apropiere de oraș

*„Un an și jumătate Guvernul nu a aprobat normele de decontare a transportului pentru elevi și atunci acum se decontează la niște sume extraordinar de mici pentru că se pare că pentru copii nu sunt bani”, acuză primarul Daniel Cristian Stan

 

Infrastructura educațională a reprezentat mereu un obiectiv important pentru actuala administrație locală târgovișteană. Edilul Daniel Cristian Stan a semnalat recent că în continuare, Guvernul României „duce cu zăhărelul” milioane de elevi din țară atunci când vine vorba despre decontarea transportului școlar. Primarul spune că în clipa de față, suma cu care contribuie statul pentru fiecare elev este o glumă, decontând undeva la 40-50% din abonament, restul fiind achitat de elev.

Municipiul Târgoviște este un punct de atracție foarte important pe infrastructura educațională. În școlile din oraș se găsesc numai puțin de 20.000 de școlari, mulți dintre ei fiind din localitățile din apropiere de oraș. Edilul Daniel Cristian Stan a transmis că toate municipiile din țară se confruntă cu problema decontării mici a transportului pentru elevi.

,,După cum bine știți, un an și jumătate Guvernul nu a aprobat normele de decontare a transportului pentru elevi și atunci acum se decontează la niște sume extraordinar de mici pentru că se pare că pentru copii nu sunt bani. De fapt, ați văzut că au fost în țară și niște proteste ale elevilor pe acest subiect. Decontarea transportului pentru elevi a fost până acum o glumă. Cred că aici ar fi trebuit să fie o analiză mult mai serioasă pentru a vedea care sunt costurile pe care un operator le are și unde să se situeze această subvenționare. Cred că la momentul acesta undeva la 40-50% se situează cota de contribuție a Guvernului, restul trebuie să suporte elevul.

Aici discutăm despre localitățile din jurul municipiului Târgoviște care au mulți elevi care vin și învață aici. Situația este cama aceeași în toate marile municipii care reprezintă un punct de dezvoltare și care atrag pe zona de infrastructură educațională cam tot ceea ce înseamnă populație din jurul acestor municipii. Am mai spus lucrul acesta și în alte conferințe de presă, dar este important să îl repetăm că în municipiul Târgoviște, populația școlară reprezintă aproximativ un sfert din populația municipiului Târgoviște. Avem peste 20.000 de copii în infrastructura educațională a Târgoviștei. Gândiți-vă ce înseamnă. De aceea este presiunea foarte mare pe zona infrastructurii educaționale”, a semnalat edilul Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil