29.02.2024 00:15

Granturi pentru reducerea abandonului școlar

Granturi pentru reducerea abandonului școlar
Galerie foto

Ștefan Khalil


Secretarul de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în județul Dâmbovița, Sorin Ion, a transmis că  nu mai puțin de 46 de unități de învățământ din județ au obținut granturi în cadrul primului proiect național de reducere a abandonului școlar.

Într-o declarație recentă, Sorin Ion a vorbit despre importanța acestei inițiative, menționând că este prima dată când Ministerul Educației a instituit o linie de finanțare dedicată exclusiv combaterii abandonului școlar în țară. România se confruntă cu o problemă persistentă în acest domeniu, clasându-se în primele trei locuri din Uniunea Europeană în ceea ce privește rata abandonului școlar. Această inițiativă vine să aducă un suflu nou în lupta împotriva acestui fenomen și să ofere sprijin concret unităților de învățământ.

Un alt aspect evidențiat de secretarul de stat este programul de dotări pentru școlile din România, care reprezintă cea mai mare investiție din istorie, cu o valoare ce depășește un miliard de euro. Aceste dotări includ mobilier nou și echipamente informatice, contribuind la crearea unui mediu educațional modern și stimulativ pentru elevi și cadrele didactice.

„Avem programul de dotări, care are cea mai mare valoare din istorie, peste un miliard de euro. Dotări cu mobilier și dotări cu echipamente informatice pentru școli. Aproape toate școlile din Dâmbovița au aplicat”, a transmis ministrul secretar de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion.