17.01.2022 00:11

Georgiana Filip nu uită traseul performanței

Georgiana Filip nu uită traseul performanței
Galerie foto

* „Am avut modelele în sală după care să mă ghidez, să mă ambiționeze, am fost o familie, iar asta ne-a ridicat și ne-a motivat”, a spus Georgiana Filip

 

Georgiana Filip este unul dintre cei mai importanți oameni din sportul dâmbovițean. După ce a fost desemnată sportivul anului în trecut, dar și după cele 13 titluri naționale câștigate, plus două medalii cucerite la Campionatul European, Georgiana a fost desemnată antrenorul anului 2021 la Gala Sportului Dâmbovițean. Activitatea desfășurată la CSM și CSȘ Târgoviște nu a fost ignorată, iar Filip a devenit prima femeie care pune mâna pe trofeul acordat de DJST Dâmbovița.

Georgiana și-a amintit cât de greu a fost să câștige primul titlu național, apoi prima medalie europeană, dar a transmis că obstacolele întâlnite au întărit-o și au contribuit la performanțele reușite.

S-a apucat de lupte la liceu

„Am început să practic acest sport din clasa a 9-a. Dintre toate colegele mele, mi-a fost cel mai greu să reușesc să devin campioană națională. Țin minte că ieșeam ultima din sală, știam că va urma Campionatul Național și nu mai voiam să iau argint sau bronz, voiam medalia de aur, pentru că toate colegele mele erau campioane naționale. Când am reușit să fac acest pas, am fost foarte greu de bătut. În 2008 am pierdut finala în fața Ana Mariei Pavăl, care ulterior a ieșit locul 5 la Olimpiadă. A fost un meci dramatic, m-a bătut la o diferență de un punct. Am fost ultima dintre colegele mele care a reușit să obțină o medalie europeană, am tras de mine, poate și ambiția de reușită m-a făcut să rezist. Am avut modelele în sală după care să mă ghidez, să mă ambiționeze, am fost o familie, iar asta ne-a ridicat și ne-a motivat. Toate patru eram la lotul olimpic, toate eram campioane naționale, când pleca Târgoviștea la Campionatul Național sau la Campionatul European, era clar că era jumătate din lotul național”, a povestit antrenorul anului 2021.

A pierdut prima luptă

Antrenorul anului 2021 a povestit că prima luptă s-a încheiat cu o înfrângere, dar în cele din urmă a reușit să treacă peste primul complex din carieră. „Prima luptă am avut-o chiar la Târgoviște, a fost faza zonală a Campionatului Național Școlar. Am pierdut prima luptă cu o sportivă din Reșita, o visam și noaptea înainte de competiții, atât de tare m-am speriat, era deja campioană națională. Eram atât de ambițioasă, nu îmi doream altceva decât să o înving, am prins-o într-o semifinală, am făcut un meci pe care nu pot să-l uit, mi-am dorit foarte mult și, după ce am învins-o atunci, nu a reușit să mă mai bată vreodată”, a transmis Georgiana Filip.

 

 

Cosmin Sava