25.03.2024 00:13

Gaze naturale în comuna Raciu

Gaze naturale în comuna Raciu
Galerie foto

Ștefan Khalil

Autoritățile locale din comuna Raciu și-au asumat angajamentul de a aduce gazele naturale în localitate, în ciuda obstacolelor întâmpinate pe parcursul proiectului. Primarul Vasile Grădinaru a transmis recent că se fac toate eforturile pentru a aduce această utilitate în comună, astfel încât, calitatea vieții cetățenilor din localitate să crească.

Comuna Raciu se confruntă cu o lipsă totală a rețelei de gaze naturale, o situație ce a devenit din ce în ce mai urgentă pentru comunitatea locală. Planurile de construire a rețelei de gaze naturale vizează acoperirea unei suprafețe de 400-500 de metri, inclusiv cele trei sate ale comunei: Șuța Seacă, Siliștea și Raciu.

Cu toate acestea, procesul întâmpină dificultăți în obținerea aprobărilor și a finanțării necesare. Primarul Vasile Grădinaru a transmis că se fac eforturi mari, dar nu a fost primit niciun răspuns privind finanțarea proiectului. „Trebuie să începem de la zero această investiție, nu avem deloc această utilitate în localitate. Încă nu am primit niciun răspuns privind finanțarea pentru proiectul rețelei de gaze naturale. Încercăm să aducem această utilitate cât mai repede în localitate, ea fiind atât de necesară pentru localnici. Așa cum bine știți, trebuie să începem de la zero această investiție, nu avem deloc această utilitate în localitate”, a  subliniat edilul șef.

În continuarea, localnicii așteaptă implementarea acestui proiect. Autoritățile locale sunt determinate să transforme această necesitate vitală într-o realitate benefică pentru toți locuitorii comunei Raciu, depășind eventualele obstacole întâmpinate în parcursul procesului.