21.11.2022 00:17

Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a

Gala „Topul Firmelor”, ediția XXIX-a
Galerie foto

*Pe prima poziție în cadrul Topului Firmelor din județul Dâmbovița 2022 s-au calificat un număr de 524 de companii, pe locul al doilea 318 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 227 companii

 

Ștefan Khalil

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița continuă să sprijine mediul de afaceri. Antreprenorii din județul Dâmbovița care au reușit să obțină cele mai bune rezultate economice, au fost premiați la Gala Topului Firmelor, ajuns la cea de-a XXIX ediție. Evenimentul a fost organiza de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, la un restaurant cunoscut din municipiul Târgoviște. Agenții economici au primit aprecieri din partea conducerii Camerei de Comerț deoarece au reuști performanțe deosebite, în vremuri pline de provocări, a punctat președintele instituției, Valentin Calcan.

La eveniment au mai participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, Virgil Guran, senator, vicepreședinte Senatul României și Marius Lixandru, director ITM Dâmbovița.

Pe prima poziție în cadrul Topului Firmelor din județul Dâmbovița 2022 s-au calificat un număr de 524 de companii, pe locul al doilea 318 companii, iar cea de-a treia poziție este ocupată de 227 companii. Premiile decernate câștigătorilor au vizat următoarele domenii  și categorii: – EXPORTATORI DE TOP; -EXCELENȚA ÎN BANKING; – ASIGURATORI DE TOP; – SERVICII; – TURISM; – CONSTRUCȚII; – CERCETARE DEZVOLTARE ȘI HIGH TECH; – COMERȚ; – INDUSTRIE.

„După multă muncă, a venit acel moment din an, în care ne întâlnim să ne mândrim cu rezultatele noastre și să răsplătim excelența în afaceri, la evenimentul de business numărul unu al anului. Gala Topul Firmelor din județul Dâmbovița ne oferă prilejul să vă mulțumim vouă, antreprenorilor, investitorilor, managerilor, pentru toate eforturile făcute, pentru locurile de muncă generate, pentru performanțele realizate. Vă asigurăm de întreg sprijinul și respectul nostru, în speranța că de la an, la an, vom fi tot mai mulți și mai uniți!”, a declarat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

„Felicitări tuturor celor care, datorită unui management de top, au reușit să se impună în domeniile lor de activitate. Pandemia, criza prețurilor la energie și combustibili fac ca meritele celor care au reușit nu doar să obțină profit, ci să și să creeze locuri de muncă, să fie mult mai mari. De asemenea, m-am bucurat că am putut să-mi țin promisiunile făcute la ediția de anul trecut a Topului Firmelor din județul nostru: Am vorbit despre modernizarea și lărgirea la 4 benzi a DN7 Bâldana – Titu și a DN71 Bâldana-Târgoviște. Pe Bâldana – Titu a fost dat ordinul de începere a proiectului și de la anul vor începe lucrările pe acest tronson, iar pe sectorul Bâldana – Târgoviște, de asemenea, avem un câștigător al licitației de modernizare și extindere a acestui sector de drum. Consider că parteneriatul administrației publice județene cu mediul privat din Dâmbovița are numai efecte benefice, care vor fi resimțite de toți dâmbovițenii. Încă o dată, felicitări premianților din acest an! Felicitări Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița și președintelui acesteia, Valentin Calcan, pentru evenimentul de excepție!”, a transmis Corneliu Ștefan, președinte Consiliul Județean Dâmbovița.

„Topul Firmelor din județul Dâmbovița este mai mult decât o sărbătoare a succesului, care adună laolaltă elitele din mediul privat. Este, dacă vreți, o ridicare în lumina reflectoarelor a unor modele de business, exemple de urmat în ceea ce privește performanța, curajul, inițiativa, dar și reziliența. Nu-mi pot imagina o comunitate care să se dezvolte fără un nucleu puternic de companii, coloana vertebrală a oricărei economii sănătoase. După cum nici nu-mi pot imagina performanță și dezvoltare într-un anumit spațiu local fără un parteneriat puternic, credibil între antreprenori și decidenții administrativi și politici. (…)  Primăria Municipiului Târgoviște a fost și va rămâne un partener onest și credibil pentru mediul de afaceri local, iar eu sunt primul care voi asculta orice doleanțe ale antreprenorilor care plătesc taxe și impozite aici, care creează locuri de muncă aici, care aduc plus valoare în acest loc”, a declarat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

„Pentru mine este o bucurie și o onoare să mă aflu în mijlocul elitei mediului de afaceri dâmbovițean. Sunteți pilonii pe care se dezvoltă județul nostru, sunteți cei care aduceți dezvoltare în comunitatea dâmbovițeană. Când firmele din județul nostru prosperă o simte fiecare cetățean, iar pentru acest lucru eu vreau să vă mulțumesc și să vă felicit în numele Instituției Prefectului. Știu că nu este ușor să fiți antreprenori, mai ales în condițiile din zilele noastre, de aceea este de apreciat cu atât mai mult efortul pe care îl faceți în fiecare zi, pentru responsabilitatea pe care o aveți față de angajații dumneavoastră, față de comunitatea dâmbovițeană. Sunteți cei care contribuiți la creșterea nivelului de trai al județului nostru. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea dâmbovițeană, vă doresc multă putere de muncă și vă asigur de sprijinul Instituției Prefectului. Îi mulțumesc președintelui Camerei de Comerț pentru colaborarea deosebită pe care o are cu Instituția Prefectului și vă asigur de întreaga deschidere și de sprijinul instituției noastre pentru ceea ce faceți dumneavoastră”, a transmis Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița.

„Instituția Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură din județ este o instituție esențială pentru viața economică și socială a județului nostru și, prin extensie, și pentru țara întreagă. Oamenii de afaceri trebuie să fie oameni care au niște calități deosebite, iar religia noastră creștină propovăduiește câteva virtuți care sunt așa de necesare: onestitatea, caracterul și cuvântul care trebuie respectat. Dacă vorbim de contracte, din punct de vedere juridic, este foarte important… Toată lumea se vaită că nu se respectă cuvântul și nu se respectă contractul… Între oamenii de afaceri trebuie să fie o relație de încredere, de comuniune, în sensul cel mai frumos al cuvântului. Aceste virtuți sunt ultra necesare pentru toți oamenii de afaceri, pentru că economia noastră nu se poate fără oameni ca dumneavoastră, destoinici, de caracter, devotați, pasionați… Vă îndemn din toată inima să aveți curaj, să aveți încredere, nu numai în tot ceea ce faceți, dar și în Dumnezeu”, a fost mesajul transmis de ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei.

„Topul Firmelor reprezintă un eveniment major pentru județul nostru, eveniment în cadrul căruia sunt premiați cei care reprezintă motorul principal de dezvoltare al comunității noastre locale. Vreau să expun două idei. Știm cu toții că factorul politic, factorul economic, factorul social, cel cultural și, de ce nu juridic, influențează foarte mult mediul de afaceri. Dar, aș vrea să știți că și factorul religios este unul care influențează mediul de afaceri pentru că ajută într-un fel la dezvoltarea comunităților și la apărarea intereselor semenilor noștri, dar bineînțeles contribuie și la asigurarea eticii în cadrul mediului de afaceri. Îi felicit pe toți cei prezenți, sunt un exemplu de urmat pentru un business de succes”, a declarat Ionuț Ghibanu, vicar eparhial.

„A mai trecut un an, un an dificil spun eu, plin de provocări și ne întâlnim la cel mai important eveniment de business din județul nostru. Sunt bucuros să fiu prezent alături de autorități, de antreprenorii de succes, de oamenii care dezvoltă acest județ care pentru mine garantează cele 92000 de contracte de muncă, pe acesta cale vreau să vă mulțumesc. Mai presus de antreprenori, pentru mine, fiecare dintre dumneavoastră este o persoană care creează locuri de muncă, în jurul căreia s-au creat echipe de succes, o persoană care inspiră. Felicitări conducerii Camerei de Comerț, președintelui Valentin Calcan, cel care a reușit să scoată din anonimat această instituție, care a reușit să pună la aceeași masa oamenii de afaceri și autoritățile. Vă asigur că atât eu, cât și instituția pe care o conduc, Inspectoratul de Muncă Dâmbovița, vom fi alături de fiecare dintre dumneavoastră și vom încerca mereu să răspundem pozitiv la orice provocare”, a punctat Marius Lixandru, director ITM Dâmbovița.

„Felicitări pentru organizare. Vă vorbesc în această seară din postura unui om de afaceri, sunt om de afaceri din luna aprilie 1990 și înțeleg foarte bine prin ce trece mediul de afaceri și vă spun foarte sincer că România modernă, cea de după anii 90, a fost realizată, în mare măsură, de către oamenii de afaceri și trebuie să fiți mândri de acest lucru. Acolo unde sunt, în politică, în Parlament, încerc tot timpul să le spun colegilor din toate partidele că nu știu cu cât putem să ajutăm mediul de afaceri, dar un lucru este foarte important: să nu îl încurcăm pentru că în rest sunt convins cp vă descurcați, exemplu fiind antreprenorii din această seară prezenți și modelul lor de succes”, a transmis Virgil Guran, senator, vicepreședinte Senatul României.

 

 

Ștefan Khalil