16.12.2021 00:15

Fonduri europene pentru școli la Târgoviște

Fonduri europene pentru școli la Târgoviște
Galerie foto

Mai multe unități de învățământ din municipiul Târgoviște sunt în plin proces de reabilitare și modernizare, pe fonduri europene nerambursabile. Unele dintre ele au fost deja finalizate, așa cum este cazul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” , din cartierul cu același nume, unde elevii și cadrele didactice au revenit într-un mediu modern, cu toate dotările necesare pentru a-și desfășura activitatea. Primarul Daniel Cristian Stan a mai anunțat în cadrul unei conferințe de presă că stadiul de execuție la Școala Gimnazială ,,Matei Basarab” este de peste 90%, o altă unitate de învățământ reabilitată tot pe fonduri europene care va fi de nerecunoscut după finalizarea lucrărilor.

De asemenea, administrația publică locală târgovișteană mai are și alte proiecte în derulare la alte unități de învățământ, pe fonduri europene și în același timp se caută sursă de finanțare pentru Școala Gimnazială nr. 10 ,,Radu cel Mare”. Astfel, devine tot mai clar că una dintre obiectivele principale ale Primăriei Târgoviște rămâne dezvoltarea infrastructurii educaționale.

,,Școala «Mihai Viteazul»  a fost deja finalizată, lucrăm în paralel și la Școala nr. 13, Matei Basarab, sper ca lucrările să fie finalizate cât mai curând acolo. Proiectul este foarte avansat, cu un stadiu de execuție de peste 90% în acest moment. De asemenea, tot pe fonduri europene mai lucrăm și la Grădinița nr. 8 «Rază de Soare» și la Grădinița cartierul Sagricom pentru a da numai câteva repere pe ceea ce înseamnă programul de modernizare al infrastructurii educaționale în derulare, la acest moment, la nivelul municipiului Târgoviște. De asemenea, avem solicitare de finanțare prin Compania Națională de Investiții și pentru Școala «Radu cel Mare», nr. 10. Acolo este deja finalizat proiectul, sper să găsim și o sursă de finanțare de natură să ne permită să începem execuția de lucrări și acolo”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil