29.04.2021 00:10

Florea se simte bine sub presiune

Florea se simte bine sub presiune
Galerie foto

❚ Gică traversează cea mai bună perioadă de când Chindia a făcut pasul pe prima scenă fotbalistică și a ajuns la opt goluri marcate în acest sezon. ❚ „Nu suntem liniștiți, se joacă din trei în trei zile și situația se poate schimba oricând, trebuie să fim concentrați ca să nu dăm cu piciorul la ce am construit până acum” ❚ „Am simțit la Buzău că avem parte de o gazdă deschisă și chiar dacă nu sunt condițiile de la Ploiești sau Giurgiu, ne simțim bine acolo” ❚ ,,Au existat momente dificile în carieră, mai ales la începutul carierei de senior. Am avut multe accidentări, m-au tras în jos și mă gândeam că poate nu sunt făcut pentru fotbal, dar nu am renunțat și sunt omul care sunt astăzi datorită fotbalului”

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște traversează o perioadă bună și este lider în play-out, iar Daniel Florea este omul care a avut poate cel mai important rol în această serie de rezultate. Atacantul formației târgoviștene a punctat decisiv în jocurile din startul play-outului, însă nu doar datorită golurilor și-a atras simpatia suporterilor, ci și pentru efortul depus în timpul meciurilor. Florea traversează cea mai bună perioadă de când Chindia a făcut pasul pe prima scenă fotbalistică, și a ajuns la opt goluri în acest sezon, fiind principalul marcator al formației târgovi ștene.

,,Mister pune presiune constantă pe noi”

Fotbalistul Chindiei își dorește să joace bine și în etapele următoare, mai ales că formația târgovișteană nu este încă scăpată de grijile retrogradării. „Când eram copil, îmi doream foarte mult să joc la echipa națională a României. Am reușit la juniori și la tineret, la echipa mare nu am ajuns, dar nu se știe niciodată, mai ales că în ultima perioadă sunt copleșit de mesaje și felicitări. O să încerc să îmi fac treaba cât mai bine și vom vedea ce va fi. Mister pune presiune constantă pe noi, nu ne slăbește deloc, probabil acesta este secretul acestui parcurs. Nu suntem liniștiți, se joacă din trei în trei zile și situația se poate schimba oricând, trebuie să fim concentrați ca să nu dăm cu piciorul la ce am construit până acum”, a transmis Daniel Florea în cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna TV.

„Trebuie să o luăm pas cu pas”

Chindia poate lupta pentru un loc de cupe europene dacă termină play-out-ul pe unul dintre primele două locuri, însă Florea spune că nu se gândește la acest lucru, momentan. „Presiunea disperării nu o să aducă niciodată nimic bun, dovadă ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Nu știu dacă e un obiectiv, dar așa cum ne-am dorit la un moment dat calificarea în play-off, după un parcurs foarte bun, te poți gândi și la barajul pentru cupele europene. Trebuie să o luăm pas cu pas, să fim realiști, să fim concentrați și să scoatem cât mai mult posibil din meciurile rămase. Am simțit la Buzău că avem parte de o gazdă deschisă și chiar dacă nu sunt condițiile de la Ploiești sau Giurgiu, ne simțim bine acolo. Ne-am obișnuit, acolo este casa noastră momentan și facem tot ce ține de noi”.

„Nu am renunțat”

Florea a vorbit despre începuturile carierei de fotbalist, dar și despre greutățile prin care a trecut, până când a ajuns să evolueze la cel mai înalt nivel. „Încă de mic, când erau meciurile importante, îmi găseam motivația necesară ca să fac jocuri bune. Am ajuns să mă cunosc, să îmi dau seama că pe mine mă ajută mai mult un meci cu presiune decât unul fără miză. Gică mi s-a spus la Târgoviște de către, probabil cel mai important om din cariera mea, Ionel Pitaru, care ma luat de nicăieri și m-a pus pe linia de plutire, pe drumul către fotbal, m-a ajutat și personal. Au existat momente dificile în carieră, mai ales la începutul carierei de senior. Am avut multe accidentări, m-au tras în jos și mă gândeam că poate nu sunt făcut pentru fotbal, dar nu am renunțat și sunt omul care sunt astăzi datorită fotbalului”, a declarat fotbalistul Chindiei.