07.05.2021 00:09

Flacăra și Pucioasa, departe de locurile de baraj

Flacăra și Pucioasa, departe de locurile de baraj
Galerie foto

❚ Cele două echipe au făcut parte din Seria a 6-a, o serie câștigată de Vedița Colonești, în timp ce locul secund a fost ocupat de CSO Filiași ❚ Flacăra a obținut doar cinci victorii, a înregistrat șapte remize și a pierdut șase jocuri, adunând în total 22 de puncte, cu un golaveraj modest, 25-31 ❚ Pucioasa a avut un retur bun de campionat, a reușit o serie de patru victorii consecutive și a încheiat sezonul pe locul 6

 

COSMIN SAVA


Sistemul competițional la nivelul Ligii a IIIa a suferit modificări în acest sezon, iar formațiile dâmbovițene care evoluează în eșalonul de bronz al fotbalului românesc, Flacăra Moreni și FC Pucioasa, au disputat doar 18 partide în stagiunea recent încheiată. Cele două echipe au făcut parte din Seria a 6-a, câștigată de Vedița Colonești, în timp ce locul secund a fost ocupat de CSO Filiași, formații care vor merge mai departe și vor disputa primul baraj pentru promovarea în liga secundă.

Flacăra, parcurs slab în retur

Flacăra Moreni a început stagiunea cu obiectivul de a merge la barajul pentru promovarea în Liga a II-a. După o primă parte de sezon destul de bună, la finalul căreia se afla aproape de locul secund, echipa morenară a avut parte de un retur extrem de slab și a încheiat sezonul pe poziția a șaptea. Flacăra a obținut doar cinci victorii, a înregistrat șapte remize și a pierdut șase jocuri, adunând în total 22 de puncte, cu un golaveraj modest, 25-31. Cel mai bun marcator al formației morenare a fost Andrei Iliescu, cu opt reușite. Cea mai importantă victorie a echipei pregătite de Gabi Paraschiv a venit în jocul cu CSO Filiași, încheiat 3-1 pentru Flacăra. În schimb, morenarii au înregistrat în ultima etapă cel mai dur eșec de la revenirea în Liga a III-a, 0-7 cu CSM Alexandria.

Pucioasa, surpriza plăcută

De partea cealaltă, începutul sezonului a fost unul complicat pentru FC Pucioasa, care a acuzat probleme financiare. Nicu Croitoru a reușit să formeze un lot echilibrat, iar formația pe care acesta o pregătește a afișat un joc bun, fiind una dintre surprizele plăcute ale sezonului. Pucioasa a avut un retur apreciat de campionat, a reușit o serie de patru victorii consecutive și a încheiat sezonul pe locul 6. Cu șapte victorii, șapte rezultate de egalitate și patru înfrângeri, echipa pregătită de Nicu Croitoru a adunat 28 de puncte și a avut un golaveraj pozitiv, 26-21. Cel mai bun marcator al echipei dâmbovițene a fost Narcis Marina, cu șapte goluri. FC Pucioasa a obținut cea mai importantă victorie din acest sezon chiar în fața rivalei dâmbovițene, Flacăra Moreni, pe care a învins-o cu 3-1. Cea mai drastică înfrângere a venit chiar în ultima etapă, 3-5 cu Unirea Bascov.

Meciurile de baraj

Vedița Colonești și CSO Filiași au terminat pe primele două locuri în Seria C6 și vor merge la primul baraj pentru promovarea în liga secundă, acolo unde vor înfrunta Steagu Roșu Brașov, respectiv Corona Brașov. Celelalte opt meciuri sunt: Moștiștea Ulmu – Steaua București, Bucovina Rădăuți - Dacia Unirea Brăila, Oțelul Galați - Foresta Suceava, Crișul Chișineu Criș - Viitorul Șelimbăr, Măgura Cisnădie - șoimii Lipova, SCM Zalău - CSO Cugir, Minaur Baia Mare - Unirea Dej și CS Afumați - FCSB 2.