22.09.2022 00:11

Flacăra merita mai mult

Flacăra merita mai mult
Galerie foto

Am trăit intens meciul din Cupa României, dintre Flacăra Moreni și CSA Steaua, astfel că am avut nevoie de o săptămână pentru a putea trece peste modul în care au decurs lucrurile și pentru a putea scrie despre acest eveniment obiectiv, la rece. Chiar dacă morenarii au întâlnit o echipă de top din eșalonul secund, elevii lui Gabi Paraschiv au demonstrat că se pot lupta cu adversari de calitate, obișnuiți cu nivelul competițiilor superioare.

Atmosfera a fost una de vis, la care au contribuit atât morenarii, cât și Peluza Sud Steaua, care a făcut deplasarea în număr mare la Moreni. A fost o atmosferă de meci mare, pe care n-am mai trăit-o la Moreni de la momentul barajului pentru promovarea în Liga a 3-a, împotriva Voinței Crevedia.

Paraschiv a gândit bine meciul, a reușit să-i blocheze pe jucătorii de calitate ai formației din capitală și a fost aproape să producă o surpriză uriașă. Deși a fost condusă, Flacăra a avut forța să revină și doar 90 de secunde au lipsit pentru ca formația morenară să ajungă în play-off. Steliștii au egalat însă, au împins meciul în prelungiri, acolo unde elevii pregătiți de Paraschiv au rezistat eroic, ținând cont de faptul că au evoluat în inferioritate numerită.

Ratarea lui Vîrtej de la loviturile de departajare a fost decisivă, însă acesta nu trebuie criticat, pentru că este un jucător important pentru Flacăra, fiind cel care a adus victoria în „Ștefan cel Mare”, cu CS Dinamo, atunci când a reușit o „dublă”. Morenarii au luptat frumos, au ieșit din competiție cu fruntea ridicată, dovedind că atunci când joci cu inima, poți face meciuri mari.

Rămân însă regrete, legate în special de faptul că golul egalizator al Stelei a venit în prelungiri, dar și pentru că centralul partidei a anulat un gol în prima repriză, grăbindu-se să fluiere fault, în loc să aștepte să vadă deznodământul final al fazei. Însă acest lucru nu mai contează, băieții pregătiți de Gabi Paraschiv trebuie să se mobilizeze, pentru că urmează multe bătălii dure în campionat.

Flacăra merita mai mult în partida cu CSA Steaua, dar a pierdut calificarea. Acest lucru nu ar trebui văzut ca o tragedie, ci modul în care au evoluat împotriva militarilor ar trebui să-i facă pe elevii lui Gabi Paraschiv să înțeleagă că sunt la un nivel bun și că pot învinge orice echipă din Liga a 3-a. Chiar dacă a pierdut meciul din ultima etapă, cu CS Tunari, un rezultat la care pot spune că m-am așteptat, ținând cont de impactul fizic, dar mai ales mental, pe care l-a avut meciul din cupă, Flacăra este capabilă de lucruri frumoase în acest sezon.

Urmează partida de la Bascov, pe care formația morenară trebuie să o câștige, pentru a rămâne aproape de locurile fruntașe. Fotbalul te răsplătește întotdeauna, iar dacă fotbaliștii formației morenare vor trata următoarele partide cu aceeași determinare și atitudine, atunci vor veni și rezultatele dorite.

 

 

Cosmin Sava