24.06.2022 00:12

Fenomenul David Popovici a plecat de la Târgoviște

Fenomenul David Popovici a plecat de la Târgoviște
Galerie foto

Despre David Popovici am scris încă din 2018 că este un „Fenomen”. Se întâmpla după un Campionat Național de Cadeți, găzduit la Complexul Turistic de Natație, unde David dobora patru recorduri naționale. Apoi, la începutul acestei luni, când „Torpila” și-a făcut încălzirea pentru Mondiale tot la Târgoviște, la Cupa României, am spus că este sportivul numărul 1 al României.

Au fost și cârcotași, care au comentat flegmatic pe marginea subiectului, însă i-am sfătuit să mai aibă răbdare câteva săptămâni. Oamenii din fenomen, care cunosc foarte bine potențialul lui Popovici, erau la fel de încrezători într-un parcurs reușit la Budapesta. Pentru ei, pentru mine, cele două titluri mondiale au venit pe undeva logic, întrucât timpii înotați de David erau tot mai interesanți.

Foarte bine pregătit și cu un moral excelent de competiție, „Zeul” natației românești a distrus concurență și recorduri la Campionatul Mondial de seniori din Ungaria. Acum, toți ochii sunt îndreptați către el, către înot și spre Târgoviște, locul unde se desfășoară cele mai multe competiții oficiale din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Televiziunile centrale și locale au luat cu asalt bazinul olimpic, unde au realizat numeroase reportaje și transmisiuni în direct. Mi-aș dori ca interesul pentru acest copil minunat să rămână nealterat, la fel și pentru fenomenul sportiv românesc.

 

 

Costin Mihai