21.01.2022 00:20

Facturiada

Facturiada
Galerie foto

Ei bine, românii au trăit-o / o trăiesc și p-asta: schizofrenica facturiadă. Căci companiile furnizoare de energie – gaze naturale și electricitate – și care sunt în mâinile străinilor, apucați de o schizofrenică, da, poftă de a-și spori fabulos profitul, au pus nenorocite biruri pe existența românilor amărășteni. Și au trecut la execuție: au pus pe facturi niște sume de plată mult mai mari decât pensia sau salariul, chiar unul mediu. Și, speriați, ba mai mult, îngroziți, unii și-au pus capăt zilelor!

Da, da, da! Din păcate, aici s-a ajuns. O înrobire a poporului român prin împovărătoare biruri, ca pe vremea prădătorilor fanarioți, profitul intrând în pușculița companiilor furnizoare de energie și în cele ale statelor imperialiste unde își au sediile acești prădători. Și ce să vezi? Guvernul României și președintele republicii au dat în bâlbâială. Acum se vede, pe viața amărăștenilor patriei, pricina. Am dat pe mâna unor profitori de pe aiurea și exploatarea hidrocarburilor, și pe cea a curentului electric.

Să fiu mai precis, vinovată pentru această dramatică situație a națiunii române sunt absolut toate guvernele și toți președinții țării și grămada trecătoare de senatori și deputați care au ars degeaba mangalul sub cupola Parlamentului. S-o spunem pe șleau și asumat: nefericita facturiadă este un efect al înaltei trădări naționale a patriei și a neamului.

Și, degeaba, și generalul șef al republicii și președintele republicii au zis cu jumătate de gură că acele companii trebuie să recalculeze facturile, iar un ministru, responsabil al domeniului, chiar i-a îndemnat pe amărășteni să nu plătească birurile, teamă-mi-e că nu e altceva decât o abureală de moment. Este timpul ca națiunea română să redevină stăpână pe furnizarea energiei electrice și a gazului natural și să-i trimită la pușcărie pe cei care au trădat-o cu nemernicie. Altminteri, riscă să înghețe în case și să orbecăie în beznă.

 

 

George Coandă