19.05.2022 00:10

Extinderea rețelei de gaze, o prioritate pentru Primăria Runcu

Extinderea rețelei de gaze, o prioritate pentru Primăria Runcu
Galerie foto

*Edilul șef, Gheorghe Brebeanu, a declarat că acum se întocmesc studii de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Cel mai probabil, sursa de finanțare a proiectului va fi prin PNDR 3

 

Primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu, a oferit ultimele noutăți despre proiectul de extindere al rețelei de gaze naturale din localitate. Toate cele șase sate sunt racordate la această utilitate, dar în ultimul timp au apărut mulți investitori, care și-au deschis pensiuni și restaurante în comună și nu sunt conectați la rețeaua de gaze. Administrația publică locală încearcă să le ofere acestora toate condițiile, iar extinderea rețelei de gaze este una dintre ele. Edilul șef, Gheorghe Brebeanu, a declarat că acum se întocmesc studii de fezabilitate pentru extinderea rețelei de gaze naturale. Cel mai probabil, sursa de finanțare a proiectului va fi prin PNDR 3.

„După cum știți, facem eforturi foarte mari să extindem rețeaua de gaze naturale pentru restaurantele și pensiunile care au fost ridicate recent în comună. Se pare că lucrurile nu au mers atât de repede, a fost pandemia, acum este această criză economică și tot așa. Noi încă facem demersuri pentru extinderea rețelei de gaze. Încercăm să introducem proiectul prin PNDR 3. Este vorba despre o extindere de fapt a rețelei de gaze, deoarece noi avem în localitate pentru toate cele șase sate ale comunei, vrem să facem această extindere pentru pensiuni. Proiectul este la stadiul de depunere a documentației. Sperăm ca lucrurile să înceapă să se miște cât mai repede și curând să începem lucrările investiției”, a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu.

 

 

Ștefan Khalil