23.11.2022 00:16

Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”

Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Galerie foto

*În acest an, pe lângă tradiționalul eveniment  al Bienalei de Artă „Gheorghe Petrașcu”, se va desfășura o expoziție realizată în comun cu artiștii dâmbovițeni

 

În acest an se împlinesc 30 de ani de la înființarea Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” și 150 de ani de la nașterea marelui artist Gheorghe Petrașcu. Astfel, Complexul Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște pregătește momente inedite în acest an pentru a-l celebra pe pictorul care a uimit întreaga țară prin lucrările sale și care și-a stabilit atelierul o bună perioadă a vieții la Târgoviște.

Potrivit referentului de specialitate al Complexului Muzeal „Curtea Domnească”, Marius Stănescu, în acest an, pe lângă tradiționalul eveniment al Bienalei de Artă „Gheorghe Petrașcu”, se va desfășura o expoziție realizată în comun cu artiștii dâmbovițeni. Astfel, vor fi organizate două evenimente dedicate pictorului Gheorghe Petrașcu. Ambele evenimente vor avea loc în perioada noiembrie 2022 - februarie 2023.

„Organizăm în această perioada Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”, sunt 30 de ani de la înființare. Aceasta se va desfășura în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023. Pe lângă faptul că se împlinesc 30 de ani de la înființarea acestei binale, se mai împlinesc și 150 de ani de la nașterea marelui artist, maestrul Gheorghe Petrașcu. Pe lângă bienală, noi organizăm și o expoziție dedicată acestui eveniment de împlinire a 150 de ani de la naștere. Va urma expoziția «Gheorghe Petrașcu și artiștii dâmbovițeni», care va fi organizată la Muzeul de Artă din Târgoviște, tot în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023”, a declarat Marius Stănescu, referent de specialitate al Complexului Muzeal Național „Curtea Domnească” din Târgoviște.

 

 

Ștefan Khalil