30.05.2023 00:17

Eveniment antidrog la Târgoviște

Eveniment antidrog la Târgoviște
Galerie foto

*Toate momentele derulate în cadrul întâlnirii au subliniat efectele devastatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor

 

Ieri, la Clubul Studenților din Târgoviște, zeci de tineri au luat parte la evenimentul privind combaterea consumului de droguri în rândul elevilor, eveniment care face parte din proiectul „Fii avocat în școala ta”. Organizatorii acțiunii au fost Baroul Avocaților Dâmbovița, Club Rotary Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Toate momentele derulate în cadrul întâlnirii au subliniat efectele devastatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor. La eveniment au participat: Tudor Doru Lucian - președintele Camerei Notarilor Publici, primarul municipiului Târgoviște - Daniel Cristian Stan, alături de cadre didactice din învățământul preuniversitar, procurori, judecători și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului (DGASPC) Dâmbovița. Au povestit viața lor doi tineri, aflați în executarea pedepsei pentru droguri, de la Penitenciarul Găești.

Giulia Pittoni, secretarul general Rotary Club Târgoviște, a oferit câteva date despre acțiunea de ieri: „Este un eveniment dedicat luptei antidrog în rândul tinerilor. Prima acțiune de anvergură am avut-o la Găești, pe 29 iunie, pe 9 mai la Pucioasa. Noi, Rotary sponsorizăm și susținem astfel de evenimente. Împărțim cărți, avem o poveste cu o fată care începe cu droguri ușoare, din curiozitate, din dorința de afirmare și sfârșește tragic prin supradoză. Cu siguranță vom mai susține astfel de evenimente, care sunt foarte importante, atât pentru educația copiilor, dar și pentru sănătatea lor”, a declarat Giulia Pittoni, secretar Rotary Club Târgoviște.

Primarul Daniel Cristian Stan a ținut să adreseze, de asemenea, câteva cuvinte tinerilor prezenți: „Mă bucur că există o asemenea dezbatere, spațiul public avea nevoie de așa ceva. Problema consumului de droguri raportată la incidența pe care o are în rândul tinerilor, în rândul elevilor, este o problemă foarte mare. Din păcate și pe zona infracțiunilor, sub influența diferitelor substanțe, drogurile încep să depășească deja incidența alcoolului. De exemplu, la infracțiunile care țin de regimul circulației pe drumurile publice. Din acest motiv, situația este foarte îngrijorătoare. Putem spune totuși că primul pas pentru combaterea acestui fenomen este conștientizarea acestui fenomen. Astfel de evenimente trebuie organizate în număr cât mai mare pentru a combate consumul de droguri în rândul tinerilor. Țin să-i felicit pe organizatori pentru acest proiect”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil