13.03.2024 00:15

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională

Elevii cu performanțe deosebite scapă de Evaluarea Națională
Galerie foto

Ministerul Educației anunță că în anul școlar 2024-2025, elevii cu rezultate remarcabile la olimpiadele școlare și competițiile internaționale vor putea accede în clasa a IX-a fără a fi supuși Evaluării Naționale sau probelor de aptitudini.

Potrivit metodologiei de înscriere publicată în Monitorul Oficial, absolvenții din seria curentă care au obținut premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare finanțate de minister sau premii I, II, sau III la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, vor beneficia de această facilitate.

Această decizie vine ca o veste bună pentru tinerii care au reușit să obțină rezultate importante la olimpiade sau competiții internaționale, oferindu-le oportunitatea de a continua studiile  fără presiunea unei evaluări naționale sau a probelor de aptitudini.

„Este un pas important pentru recunoașterea meritului și a efortului depus de către acești elevi în domeniile în care au excelat. Astfel, elevii cu performanțe deosebite vor putea participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a într-un singur județ, fără a susține evaluarea națională sau probele de aptitudini, ceea ce le va permite să-și continue parcursul educațional într-un mod mai fluent și echitabil”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

 

 

Ștefan Khalil