01.03.2024 00:10

După Dej, continuiamo Diego Longo?

După Dej, continuiamo Diego Longo?
Galerie foto

Etapa a 17-a la Liga a 2-a începe astăzi cu partida Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara, o dispută între locurile 5 și 2, în care gazdele vor încerca să-și consolideze poziția în play-off. Emoțiile sunt de partea lor, pentru că hunedorenii vor juca relaxați, neavând drept de promovare. Sâmbătă sunt programate șapte partide, printre care și cea care ne interesează pe noi, Unirea Dej – Chindia.

Este un... „ultimatum” pentru târgovișteni, victoria fiind obligatorie, și doar ea mai poate prelungi calculele matematice pentru ultimele două partide ale sezonului regular, în privința ocupării unui loc în primele șase. Cu 25 de puncte, Chindia s-ar putea apropia de zona verde, în caz contrar... arrivederci, Diego Longo! Desigur, nu asta își doresc fanii și jucătorii Chindiei, ideal ar fi să... continuiamo, că nu de înlocuirea antrenorului avem nevoie, ci de rezultate, de 9 puncte în aceste trei partide.

Și cât de greu o să fie, pentru că două din adversare (Dej și Alexandria) sunt la retrogradare, iar în ultima etapă întâlnim liderul, Șelimbăr. În plus, la Dej este antrenor Dragoș Militaru, cel care a părăsit Chindia, când nici nu se uscase semnătura pe contract, și într-un mod nu tocmai amiabil. Nu o dată, s-a demonstrat că răzbunările... întemeiate sunt foarte periculoase. Echipa de la confluența celor două Someșuri știe că o înfrângere o coboară aproape hotărâtor (sau o menține) în negura clasamentului.

Asta nu înseamnă că târgoviștenii nu pot obține, acolo, victoria. Ba da, numai că dacă joacă așa cum au făcut-o cu Metaloglobus, nu au nicio șansă. În situația în care cele 9 puncte ar fi însușite de Chindia, ele tot nu garantează ocuparea locului 6, pentru că Ceahlăul are 25 de puncte și joacă în această etapă cu Dumbrăvița. Nemțenii au drept de promovare, au și o bază sportivă modernă, au fost inspirați la transferuri și stau bine la capitolul finanțare.

Și Csikszereda are drept de promovare și un atuu uriaș, pe care puțini îl cunosc. Echipa din Miercurea Ciuc, care în această etapă joacă la Slobozia, împlinește în acest an, 120 de ani de la înființare, fiind cea mai veche echipă – în activitate – din primele trei ligi ale fotbalului românesc. Jucătorii au promise prime mari dacă reușesc promovarea. În această bătălie pentru play-off, mai sunt Reșița și Pandurii, dar care pot fi depășite de Chindia.

După cum se știe, după terminarea sezonului regular în Liga 2, nu se înjumătățesc punctele. Dacă echipa târgovișteană ratează grupa promovării, locurile 1-6, mai rămâne, totuși, cu o șansă mică – e drept – pentru jocurile de baraj, dacă va câștiga grupa sa de play-out.

De aceea aminteam că cele 9 puncte sunt vitale. Alte meciuri, din această etapă, care pot influența zona încinsă a ierarhiei, sunt Slatina – Reșița (echipe fără drept de promovare), Metaloglobus – Concordia și Steaua – Pandurii. Derby-ul Șelimbăr – Mioveni, care se va disputa duminică, nu poate influența decât zona 1-5. Mult succes, Chindia!

 

 

Vasile Neagu