23.02.2024 00:13

Două investiții de amploare la Runcu

Două investiții de amploare la Runcu
Galerie foto

Ștefan Khalil


Administrația locală din comuna Runcu se pregătește să inițieze două proiecte de amploare! Primarul Gheorghe Brebeanu a anunțat că prioritățile includ construirea unui pod nou peste Râul Ialomicioara și edificarea unui modern Cămin Cultural în satul Bădeni.

Primul proiect, finanțat prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, vizează construirea unui pod nou ce va traversa Râul Ialomicioara. Acest pod va conecta zonele din jur, facilitând accesul și contribuind la dezvoltarea infrastructurii rutiere locale.

În paralel, administrația locală planifică construcția unui Cămin Cultural modern în satul Bădeni. Această inițiativă va amplifica infrastructura culturală a comunității, oferind un spațiu adecvat pentru evenimente culturale, educaționale și sociale.

Primarul Brebeanu a subliniat importanța atragerii de fonduri externe pentru realizarea acestor proiecte, recunoscând că bugetul local nu este suficient pentru a le demara. El a accentuat că dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate și că proiectele propuse vor contribui la stimularea acestuia. Astfel, planurile includ și asfaltarea a trei kilometri de drum, precum și alte inițiative menite să sprijine sectorul turistic.

Avem proiecte de investiții semnificative pe care dorim să le realizăm, însă suntem conștienți de limitele bugetului nostru. Pentru noi, dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate. Intenționăm să asfaltăm trei kilometri de drum, unde se află pensiuni, și să construim un pod peste Râul Ialomicioara, tot în cadrul programului Anghel Saligny. De asemenea, avem în plan edificarea unui Cămin Cultural în satul Bădeni. Toate acestea sunt proiecte de importanță majoră, pe care ne propunem să le finalizăm, dacă este posibil, în acest an” , a declarat primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu.

Aceste investiții nu sunt doar proiecte de infrastructură, ci și mijloace de revitalizare a vieții culturale și turistice în comuna Runcu.