17.09.2021 00:16

Două cazuri de COVID-19 confirmate în școli

Două cazuri de COVID-19 confirmate în școli
Galerie foto

*Este vorba despre doi elevi de la școlile gimnaziale ,,Vasile Cârlova” din Târgoviște și ,,Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa. Cazurile au fost raportate pe 14 și 15 septembrie

*Clasele din care fac parte cei doi elevi își vor desfășura activitatea online pentru următoarele 14 zile

 

Nici nu a început bine școala și deja două clase  din județ au fost trimise acasă din cauza infectărilor de COVID-19! Potrivit inspectorului general, Cătălina Homeghiu, după primele zile de școală, au fost confirmate două cazuri pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba despre doi elevi de la școlile gimnaziale ,,Vasile Cârlova” din Târgoviște și ,,Elena Donici Cantacuzino” din Pucioasa. Cazurile au fost raportate pe 14 și 15 septembrie. Clasele din care fac parte cei doi elevi își vor desfășura activitatea online pentru următoarele 14 zile.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița a precizat că există posibilitatea testării după opt zile, iar în cazul în care rezultatul este negativ, clasa respectivă își va relua activitatea fizic. Inspectorul general, Cătălina Homeghiu îi îndeamnă pe părinți și profesori să respecte cât mai mult măsurile sanitare de protecție. Aceasta spune că cei mai responsabili au fost mereu elevii, care au fost mereu foarte atenți și au respectat măsurile de distanțare fizică și numai.

,,Din păcate avem deja două cazuri de COVID-19 confirmate la două unități de învățământ din județ. Este vorba despre un elev de la Școala Gimnazială ,,Vasile Cârlorva” din Târgoviște și un alt elev de la Școala Gimnazială Nr-ul 4 ,,Elena Doinici Cantacuzino” Pucioasa. Clasele din care fac parte cei doi elevi vor avea cursurile suspendate pentru 14 zile, există posibilitatea testării în a opta zi, iar atunci dacă sunt negativi, vor reveni la școală. Mai sunt situațiile în care elevii au peste 12 ani și se vaccinează sau sunt deja vaccinați…atunci pot continua fizic. Cele două cazuri au fost constate pe 14, respectiv 15 septembrie. Așa cum v-am obișnuit încă din anul trecut școlar, la sfârșitul fiecărei săptămâni vom anunța exact cazurile confirmate din prima săptămână de școală, atât în rândul elevilor, cât și în rândul personalului didactic și auxiliar din unitățile de învățământ. Sperăm că situația nu va deveni una îngrijorătoare, de aceea insistăm pe respectarea măsurilor de protecție așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul comun, pe responsabilitatea cadrelor didactice, al părinților. Elevii să știți că de regulă sunt cei mai responsabili în aceste situații. Anul trecut au respectat toate aceste măsuri și circuitele din școală, și regulile, și distanțarea fizică…aici, depinde foarte mult cât permite infrastructura” , a declarat Cătălina Homeghiu, inspectorul general din cadrul IȘJ Dâmbovița.

 

Ștefan Khalil